Polfoto/corbis
Bresjnev kigger på damer

Neuvostoliiton johtajat

Ensin oli Lenin, sitten Stalin ja myöhemmin Hruštšov, Brežnev, Andropov, Tšernenko ja Gorbatšov. Neuvostoliiton johtajista huokui jäyhä kommunismi, mutta aina silloin tällöin kova julkisivu rakoili.

Toverillinen suudelma

Kommunistisen puolueen pääsihteeri Mihail Gorbatšov vierailulla Itä-Saksassa. Sosialistimaiden huipputapaamisten kirjoittamattomien sääntöjen mukaisesti isäntä, DDR:n johtaja Erich Honecker, kaappasi vieraansa syleilyynsä ja märkään suudelmaan.

Patrick PIEL/Getty Images

Berliini, Itä-Saksa
Huhtikuu 1986

Patrick PIEL/Getty Images

Toverillinen syleily

Kuuban johtaja Fidel Castro oli odottanut kauan tapaavansa neuvostoliittolaisen kollegansa. Kaivattu kohtaaminen tapahtui lopulta YK:n yleiskokouksessa, ja Neuvostoliiton Nikita Hruštšov oli tapaamisesta yhtä iloinen kuin Castro, ainakin ilmeestään päätellen.

topfoto/polfoto

YK, New York
Syyskuu 1960

topfoto/polfoto

Lopussa kiitos seisoo

Yhdysvaltojen presidentin Richard Nixonin ja Neuvostoliiton johtajan Leonid Brežnevin asevarustelun hillitsemistä koskevat neuvottelut olivat päättyneet Nixonin tilalla San Clementessä. Virallisen osuuden jälkeen järjestetyissä juhlissa Brežnev tulkkeineen saattoi keskittyä ihailemaan Nixonin turvallisuus- neuvonantajan Henry Kissingerin seuralaista elokuvatähti Jill St. Johnia.

Polfoto/corbis

Kalifornia

  1. kesäkuuta 1973
Polfoto/corbis

Onko se kana vai kukko?

Kun Neuvostoliiton johtaja Nikita Hruštšov oli tutustumassa Britannian järjestämään maatalousnäyttelyyn Moskovassa vuonna 1964, hänelle tungettiin syliin nelikiloinen brittiläinen rotukukko. Hruštšov luuli kukkoa ensin kanaksi ja puhkesi virheensä selvittyä iloiseen nauruun.

ap/polfoto

Moskova, Neuvostoliitto

  1. toukokuuta 1964
ap/polfoto