kremlin.ru
Kabajeva ja Putin

Kuka Putinin rakastajatar on?

Vuonna 2008 venäläinen lehti kirjoitti, että Putinilla oli suhde nuoren voimistelijan kanssa. Lehti lakkautettiin pian, mutta huhut rakastajattaresta jatkuivat.

Venäläinen Moskovski korrespondent -lehti julkaisi 12. huhtikuuta 2008 uutisen, joka kohautti Venäjällä. Lehden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli eronnut vaimostaan 25 avioliittovuoden jälkeen ja aikoi avioitua 24-vuotiaan rakastajattarensa Alina Kabajevan kanssa.

”Hänen sisäpiirinsä tietää, että Putin – kuten kaikki terveet miehet – on kiinnostunut kauniista urheilullisista naisista”, lehti kirjoitti.

Sekä Putin että Kabajeva kielsivät heti suhteen, ja Venäjän turvallisuuspalvelu teki pian etsinnän lehden toimitukseen. Lehti lakkautettiin vain viikon päästä uutisen julkaisusta, mutta huhut Putinin ja Kabajevan suhteesta vain voimistuivat, etenkin Putinin erottua vaimostaan vuonna 2013.

Alina Kabajeva

Alina Kabajevaa kutsuttiin nuorena usein ”Venäjän notkeimmaksi naiseksi”.

© Karol Otero from Madrid

Rakastajatar asuu Sveitsissä

Putin ei ole koskaan myöntänyt suhdetta Kabajevaan, ja muutenkin hän on aina vaiennut yksityiselämästään. Putinin kerrotaan tokaisseen, että hän ”halveksii niitä, jotka sotkeutuvat toisten yksityiselämään eroottisine fantasioineen”.

Nimettömäksi jääneiden venäläisten lehdistölähteiden mukaan Putinilla ja Kabajevalla on neljä yhteistä lasta ja he ovat ehkä avioituneet kaikessa hiljaisuudessa. Lapset asuvat Kabajevan kanssa Sveitsissä Putinin käydessä hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Nainen kohun keskipisteessä, Alina Kabajeva, on menestynyt voimistelija, jolla on kaksi olympia-, 14 MM- ja 21 EM-mitalia. Lopetettuaan voimistelu-uransa 24-vuotiaana Kabajeva siirtyi politiikkaan ja istui kahdeksan vuotta parlamentissa Putinin puolueen edustajana.

Lisäksi hän on poseerannut vähäpukeisena lehdessä, esiintynyt samurai-elokuvassa ja kokeillut uraa laulajana. Jätettyään politiikan hänestä tuli valtio-omisteisen mediayhtiön johtaja 10 miljoonan dollarin vuosipalkalla.