Venäjän historia

Venäjän historia, Moskovan Punainen tori.

Venäjän historia

Venäjä on valtava maa, jonka historia on pitkä ja konflikteja täynnä. Löydät täältä Venäjä-artikkelimme ja saat vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin Venäjän historiasta – aina viikinkien hallitsemasta Rusien maasta ja siitä kehittyneestä mahtavasta Kiovan valtakunnasta lähtien.

Tarkastelemme myös Venäjän roolia Silkkitien toiminnassa ja venäläisten ikuista taistelua arokansojen, kuten Tšingis-kaanin mongolien kanssa. Seuraamme syventävissä artikkeleissa Venäjän vaiheita sen kasvamisesta suureksi ja mahtavaksi eri tsaarien alla ja muuttumisesta kommunistiseksi Neuvostoliitoksi – ja muurin murtumisen jälkeen jälleen Venäjäksi.
Maalaus Napoleonin sodista Venäjällä.

Venäjän sodat

Venäjän kasvu kesti vuosisatoja, kun se laajensi alueitaan lukemattomien sotien avulla. Laajentuminen on tavallaan jatkunut tähän päivään saakka. Kerromme kaiken Venäjän sodista Pietari Suuren valloitussodista Vladimir Putinin johtaman Venäjän uusimpiin laajentumispyrkimyksiin.

Mukana on mieleenpainuvia artikkeleita Venäjän historiaa muokanneista dramaattisista sodista; esimerkiksi venäläisten poltetun maan taktiikasta Napoleonin katastrofaalisen Venäjän sotaretken aikana ja Neuvostoliiton eloonjäämistaistelusta ”Suuressa isänmaallisessa sodassa” Operaatio Barbarossan aikana, kun natsit hyökkäsivät Neuvostoliittoon toisessa maailmansodassa.