Tiiliseinä kätki juutalaistaiteilijan teoksen

Taiteilija Hans Feibuschin alttarimaalaus oli kätkössä tiiliseinän takana yli 40 vuotta. Nyt seinä on purettu ja maalaus on taas esillä.

Coventryläisen kirkon tiiliseinän takaa paljastui 11 metriä korkea maalaus. Hans Feibusch maalasi alttaritaulun vuonna 1963.

© Coventry Telegraph

BRITANNIA | Vuonna 1973 Coventryn kaupungissa sijaitseva kirkko muutettiin terveyskeskukseksi, ja sen noin 11 metrin korkuinen alttaritaulu muurattiin suojaan tiiliseinän taakse.

Nyt rakennus aiotaan palauttaa alkuperäiseen käyttöönsä kirkoksi, ja alttaritaulu aiotaan kunnostaa.

Alttaritaulun maalasi vuonna 1963 saksanjuutalainen taiteilija Hans Feibusch, joka oli paennut juutalaisvainoja Saksasta Britanniaan vuonna 1933.

Rikki pommitettu ikkuna muurattiin umpeen

Alun perin Coventryn Pyhän Markuksen kirkon alttarin takana oli suuri ikkuna, mutta se tuhoutui toisen maailmansodan aikana saksalaisten pommituksissa.

Coventryllä ei sodan jälkeen ollut varaa kunnostaa 11 metrin korkuista ikkunaa, ja niinpä se päätettiin muurata umpeen.

Noin 20 vuotta myöhemmin Feibusch maalasi seinälle alttaritaulun, joka esittää taivaaseen nousevaa Jeesusta surevien ihmisten ja enkeleiden ympäröimänä.

Taiteilija pakeni juutalaisvainoja

Hans Feibusch meni Britanniassa naimisiin, ja vuonna 1965 hän kääntyi kristinuskoon ja liittyi kasteessa anglikaanisen kirkon jäseneksi.

Feibusch pakeni natsi-Saksasta Britanniaan 35-vuotiaana. Hän asui Britanniassa kunnes kuoli 1998.

Hän teki Britannian kirkkoihin kaikkiaan 28 seinämaalausta.