Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kohua herättänyt Raamattu voi olla 1 500 vuotta vanha.

Yhteiskunta - Uskontojen historia

Raamattu herättää kohua

Käsinkirjoitetun 1 500 vuotta vanhan Raamatun löytyminen on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa, sillä sen väitetään sisältävän niin kutsutun Barnabaan evankeliumin.

Ankaran etnografisessa museossa säilytetään 1 500 vuotta vanhaa käsin nahkasivuille kirjoitettua Raamattua. Jeesuksen äidinkielellä aramealla kirjoitetun Raamatun väitetään sisältävän niin sanotun Barnabaan evankeliumin, joka ei sisälly Uuden testamentin evankeliumeihin. Sen mukaan Jeesus ei ollut Jumalan poika vaan profeetta, joka muun muassa ennusti Muhammadin tulemisen.

Raamattu takavarikoitiin vuonna 2000 muinaisesineiden salakuljetuksen vastaisessa operaatiossa, mutta se on tuotu Ankaran etnografiseen museoon vasta hiljattain. Teos on arvioitu jopa lähes parinkymmenen miljoonan euron arvoiseksi.

Lue myös:

Uskontojen historia

Jeesus hämmensi valtaapitäviä

18 minuuttia
Uskontojen historia

Juudas oli kristikunnan pahin roisto

20 minuuttia
Reformaatio

Uskonpuhdistus muutti Suomea peruuttamattomasti

9 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota