Turkin historia

Hagia Sofia muutettiin kirkosta moskeijaksi ottomaanien valloitettua Konstantinopolin vuonna 1453.

Turkin historia

Turkilla on pitkä ja värikäs historia. Ottomaanien valtakunta hallitsi Lähi-itää ja suuria osia Euroopasta yli 600 vuotta. Sitä ennen Konstantinopoli oli yli tuhat vuotta Bysantin pääkaupunki. HISTORIA kertoo kaikesta tästä.

Kerromme myös Turkin lähihistoriasta aina modernin Turkin perustamisesta Kemal Atatürkin johdolla nykyiseen Recep Tayyip Erdoğanin hallitsemaan Turkkiin.

Tutustu myös Turkin muinaishistoriaan aina Göbekli Tepesta Kappadokian 70 000 asukkaan maanalaisiin kaupunkeihin ja moniin muihin Turkin historian kohokohtiin.
turkin-historia-sulttaanin-haaremi

Ottomaanien valtakunta

Ottomaanien valtakuntaan kuului sapelia heiluttelevia janitsaareja, sulttaanin suljettu haaremi ja 600 vuotta maailmanvalloitusta. HISTORIA kertoo kaikesta tästä ja paljon muusta.

Kerromme muun muassa ottomaanien epäonnistuneista Wienin ja johanniittaritarien hallitseman Maltan piirityksistä. Voit myös tutustua ratkaisevaan Lepanton taisteluun, joka käytiin Ottomaanien valtakunnan ja Etelä-Euroopan merivaltojen välillä. Tietenkin kerromme myös periturkkilaisesta päähineestä, fetsistä, jonka juuret ovat ottomaanivaltakunnassa asti.
Sivu 1 / 2