Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mitä kaikkea Kolumbus vei Amerikkaan?

Atlanttia ylittäessään Kolumbus miehistöineen oletti, että heidän kallisarvoisin lastinsa oli kirje Espanjan kuningasparilta, mutta perillä lasihelmet osoittautuivat arvokkaammiksi.

Library of Congress

Kristoffer Kolumbus purjehti Uuteen maailmaan neljä kertaa vuosina 1492–1502.

Alun perin hän etsi merireittiä Aasian tuottoisille mauste- ja silkkimarkkinoille mutta löysikin uuden mantereen – Amerikan.

Ensimmäisellä matkallaan Kolumbuksella oli mukanaan asioita, jotka olisivat voineet edistää kaupankäyntiä aasialaisten kanssa – kuten virallinen kirje espanjan kuningasparilta Ferdinand II:lta ja Isabellalta.

Kirjeestä ei kuitenkaan ollut iloa, kun Kolumbus päätyikin Aasian sijasta Bahamalle.

© Shutterstock

Saaren alkuasukkaat eivät olleet koskaan nähneet lasia tai tunteneet raudan käyttöä, ja Kolumbus ostikin heiltä lasihelmillä, soljilla, tiu’uilla ja muilla helyillä ylellisyystuotteita, kuten kultaa ja mausteita.

Kolumbus kirjoitti päiväkirjaansa: ”Annoimme heille paljon kaikenlaista halpaa rihkamaa, ja oli uskomatonta nähdä, miten paljon iloa se heille tuotti ja kuinka ystävällisiä he meille sen vuoksi olivat.”

Seuraavilla matkoillaan Kolumbus vei mukanaan muun muassa karjaa ja kasviksia helpottamaan eurooppalaisten uudisasukkaiden elämää uusissa Amerikan siirtokunnissa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota