Hylyissä on jälkiä siitä, että ne on poltettu. Se vastaa kuvausta Draken ja hänen alustensa kohtalosta.

Francis Draken laivat ehkä paikallistettu Panamassa

Kaksi 400 vuotta vanhaa laivanhylkyä voivat johdattaa tutkijat merikapteeni Francis Draken viimeisen leposijan jäljille.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Sukeltajat ovat löytäneet kaksi hylkyä, joiden toivotaan johdattavan englantilaisen merikapteenin Francis Draken maallisten jäännösten jäljille.

Hylyt makaavat Panaman rannikolla Portobelon edustalla. Tutkimusten mukaan kyseessä saattavat hyvinkin olla Elizabeth- ja Delight-laivat, joilla Drake­ purjehti Uudessa maailmassa 1500-luvun lopulla.

Drake menehtyi punatautiin

Historioitsijoiden tietojen mukaan englantilaiset polttivat ja upottivat alukset itse vuonna 1596, kun ne olivat joutumassa espanjalaisten käsiin. Hieman aikaisemmin laivojen miehistö oli laskenut punatautiin kuolleen Draken ruumiin arkussa mereen.

Löydön tehnyt brittiläinen sukellusyhtiö Deeptrek uskoo löytävänsä merenpohjasta myös Draken arkun, jos hylyt osoittautuvat Draken laivoiksi.

Hylyissä on merkkejä palamisesta, ja löydetyt naulat ja ruukut osoittavat laivojen olevan 1500-luvun lopulta. Lisätutkimuksilla selvitetään, olivatko laivat todella mukana Draken viimeisellä matkalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...