Paparazzit manipuloivat Bismarckin ruumista
Historian ensimmäiset paparazzit eivät aikailleet, kun Saksan rautakansleri Bismarck kuoli. He hiipivät yöllä hänen kartanoonsa ottamaan kuvia, joilla heidän piti rikastua, mutta päätyivät vankilaan.

Otto von Bismarck oli kuolleena vuoteessaan, kun kuvaajat kapusivat sisään ikkunasta. He kohensivat hänen asentoaan ja siirsivät kellon näyttämään kuolinhetkeä.
Otto von Bismarck ei pitänyt valokuvaajista.
”Kun he räpsivät kuviaan, ei koskaan tiedä, tuleeko ammutuksi vai ikuistetuksi”, hän sanoi kerran.
Jos röyhkeät kuvaajat näppäsivät kuvan, joka ei ollut Bismarckin mieleen, kuva takavarikoitiin. Bismarck halusi esiintyä aina parhaimmillaan vahvana valtiomiehenä.
Vuonna 1898 rautakanslerin voimat ehtyivät. Hän makasi kartanossaan Friedrichsruhissa odottaen kuolemaa.
Valokuvaajat Willy Wilcke ja Max Priester tiesivät, että kyse oli vain päivistä. He suunnittelivat ennennäkemätöntä tempausta. Kuva kuolleesta rautakanslerista tekisi heistä rikkaita.
Miesten röyhkeys veti vertoja nykyajan paparazzeille. He lahjoivat Bismarckin kamaripalvelijan Pinnowin ja metsänvartija Spörcken saadakseen tietoja 83-vuotiaan potilaan tilasta.
”Tämä ei ole rahasta kiinni”, Wilcke vakuutti. 200 markan palkkio riitti lahjomaan kamaripalvelijan pettämään Bismarckin luottamuksen.