Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fidel ­Cas­tro on ollut salamurhaajien ykköskohde.

Yhteiskunta - Poliitikot

Kuka on haluttu kiivaimmin hengiltä?

Ketä 1900-luvun valtio­johtajaa kohtaan on tehty ­eniten murhayrityksiä?

On vaikea arvioida, keneen valtionpäämieheen tai -naiseen on kohdistunut eniten murhayrityksiä, sillä hallintokoneistot pyrkivät yleensä pitämään attentaatit salassa. Todennäköisesti kyseenalainen kunnia kuuluu kuitenkin ­Kuuban entiselle presidentille Fidel Castrolle.

Kuuban turvallisuuspalvelun entisen johtajan Fabian Escalanten mukaan Castroa vastaan on tehty yli 600 epä­onnistunutta murhayritystä sen jälkeen, kun tämä nousi valtaan vuonna 1959. Castroa on yritetty päästää päiviltä muun muassa ampumalla ja diktaattorin rakastamiin sikareihin piilotettujen räjähteiden avulla.

Toiseksi sijoittunee Rans­kan­ entinen presidentti Charles de Gaulle, jonka eräskin salamurhaaja ­yritti tappaa tyhjentämällä aseensa lippaan häneen lähietäisyydeltä osumatta kertaakaan.

Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush pitää hallussaan tappouhkausten ennätystä – noin 2  000 ­uhkausta vuodessa kahdeksan virkavuoden aikana.

Lue myös:

Poliitikot

​Fidel Castro selviytyi 638 murhayrityksestä ja -suunnitelmasta​

14 minuuttia
Vallankumous

Fidel Castron kapinalliset kaatoivat Kuuban diktaattorin

14 minuuttia
Poliitikot

Washingtonin seurue vietti kosteat juhlat

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota