Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lincolnin ottelu Jack Armstrongin kanssa kuvattuna Yhdysvaltojen National Wrestling Hall of Famessa. Lincoln harrasti painia nuorena miehenä 1830-luvulla.

© Library of Congress & National Wrestling Hall of Fame
Yhteiskunta - Poliitikot

Abraham Lincoln oli kiistaton painimestari

Voimakkaana ja pitkänä miehenä Abraham Lincoln kukisti vastustajan toisensa jälkeen parhaina painijan vuosinaan 1830-luvulla.

Yhdysvaltojen presidentti Abraham Lincoln ei ollut vain taitava poliitikko ja puhuja, vaan hän oli fyysisestikin suurmies.

193 sentin mittainen ja pitkäkätinen Lincoln oli kuin luotu painimaan 1800-luvun ­yhdysvaltalaiseen tyyliin, jossa kaksi miestä tarttui toisiinsa määrätyllä otteella ja yritti kaataa vastustajan maahan. ­

Kiistaton painimestari

Lincolnin ei tiedetä painineen virallisissa kilpailuissa, mutta hänet tunnettiin painitaidoistaan Illinoisin osavaltiossa, jossa miehillä oli tapana haastaa toisiaan painimaan maineen ja rahankin vuoksi. Lincoln itse kehui olevansa mestaripainija, joka oli hävinnyt vain yhden ottelun.

Legendaarinen ottelu

Yksi hänen kuuluisimmista vastustajistaan oli Jack Armstrong, pelätyn rähinäporukan johtaja New Salemista.

Kaupunkilaiset pyysivät Lincolnia ­antamaan rähinöitsijöille opetuksen painimalla, ja hän suostui vastentahtoisesti.

Armstrong huijasi ja yritti kampata Lincolnin kamppailun aikana, jolloin tuleva presidentti suuttui, nosti vastustajansa ilmaan kurkusta ja paiskasi hänet sitten maahan. Armstrongin ­toverit yrittivät käydä ­Lincolnin kimppuun, mutta Armstrong ilmoitti hävinneensä ottelun reilusti ja miehistä tuli ystävät.

Lue myös:

Poliitikot

Montako orjaa Lincoln vapautti?

1 minuuttia
Amerikan historia

Lincoln-väärentäjä tunnusti

1 minuuttia
Poliitikot

Kaikki kahvittelivat Wienissä vuonna 1913

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota