Lincolnin ottelu Jack Armstrongin kanssa kuvattuna Yhdysvaltojen National Wrestling Hall of Famessa. Lincoln harrasti painia nuorena miehenä 1830-luvulla.

© Library of Congress & National Wrestling Hall of Fame

Abraham Lincoln oli kiistaton painimestari

Voimakkaana ja pitkänä miehenä Abraham Lincoln kukisti vastustajan toisensa jälkeen parhaina painijan vuosinaan 1830-luvulla.

tiistai 12. maaliskuuta 2019 teksti Bue Kindtler-Nielsen

Yhdysvaltojen presidentti Abraham Lincoln ei ollut vain taitava poliitikko ja puhuja, vaan hän oli fyysisestikin suurmies. 

193 sentin mittainen ja pitkäkätinen Lincoln oli kuin luotu painimaan 1800-luvun ­yhdysvaltalaiseen tyyliin, jossa kaksi miestä tarttui toisiinsa määrätyllä otteella ja yritti kaataa vastustajan maahan. ­

Kiistaton painimestari

Lincolnin ei tiedetä painineen virallisissa kilpailuissa, mutta hänet tunnettiin painitaidoistaan Illinoisin osavaltiossa, jossa miehillä oli tapana haastaa toisiaan painimaan maineen ja rahankin vuoksi. Lincoln itse kehui olevansa mestaripainija, joka oli hävinnyt vain yhden ottelun.

Legendaarinen ottelu

Yksi hänen kuuluisimmista vastustajistaan oli Jack Armstrong, pelätyn rähinäporukan johtaja New Salemista. 

Kaupunkilaiset pyysivät Lincolnia ­antamaan rähinöitsijöille opetuksen painimalla, ja hän suostui vastentahtoisesti. 

Armstrong huijasi ja yritti kampata Lincolnin kamppailun aikana, jolloin tuleva presidentti suuttui, nosti vastustajansa ilmaan kurkusta ja paiskasi hänet sitten maahan. Armstrongin ­toverit yrittivät käydä ­Lincolnin kimppuun, mutta Armstrong ilmoitti hävinneensä ottelun reilusti ja miehistä tuli ystävät.

Ehkä sinua kiinnostaa...