Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi kotka on niin monen valtion vaakunaeläin?

Miksi niin roomalaiset, ­Napoleon kuin natsitkin ­valitsivat tunnus­eläime­kseen kotkan?

Vaikka leijonan sanotaan olevan eläinten kuningas, kotka hallitsee taivasta ja on vuosituhansien ajan symboloinut voimaa, urheutta ja kuolemattomuutta.

Jo muinaiset persialaiset käyttivät kotkaa vallan tunnuksena virallisissa asia­kirjoissaan. Myöhemmin kotka yleistyi hallitsijoiden vallan tunnuksena ensin Lähi-idässä ja myöhemmin Roomassa, kun konsuli Gaius Marius vuonna 102 eaa. määräsi kotkan symboloimaan Rooman senaattia ja kansaa. Myöhemmin myös Rooman ­mahtavat legioonat marssivat kotkastandaarien alla.

Keskiajalla sekä Saksan että Ranskan hallitsijat käyttivät kotkaa armeijoidensa tunnuksena tehdäkseen eron Englannin kuninkaan vaaku­na­leijoniin. Kun Yhdysvallat ­syntyi vuonna 1789, sen perustajat valitsivat tuoreen valtion tunnukseksi kotkan.

Lue myös:

Historianet.fi-sivusto

VOITA MAHTAVA LEGO TAJ MAHAL -SETTI

1 minuuttia
Arkielämä

Vahva porakone/ruuvinväännin huippuedullisesti

2 minuuttia
Rikolliset

Pääsiäislukemisto: Pohjolan murhat

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota