Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mistä lohikäärmetarut ovat peräisin?

Eri kulttuureissa kerrotaan tarinoita lohikäärmeistä. Mihin tarinat perustuvat?

Lohikäärmetarinoita on syntynyt useissa eri kulttuureissa toisistaan riippumatta. Joissakin kulttuureissa lohikäärmeet voivat sylkeä tulta ja lentää, joissakin kulttuureissa ne eivät lennä mutta ovat myrkyllisiä. Ulkonäöltään ne ovat kuitenkin usein kovin samankaltaisia. Lohikäärmetarinat ovatkin saattaneet syntyä, kun ihmiset eri puolilla maailmaa ovat löytäneet suurten liskojen, kuten Tyrannosaurus rexin, luita.

Pohjolan viikingit koristivat laivojensa keulat lohikäärmehahmoilla.

Esimerkiksi kiinalainen historioitsija Chang Qu piti vuonna 300 eaa. dinosauruksen jäänteitä lohikäärmeen luina. Yhden teorian mukaan ihmisen luontainen pelko käärmeitä, suuria kissapetoja ja petolintuja kohtaan on luonut mielikuvan niiden pelottavasta yhdistelmästä, lohikäärmeestä.

Kiinassa lohikäärmeet tuovat onnea. Ne esiintyivät mm. keisarin tunnuksessa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota