Meteoriitti nimettiin epäonnisen naisen mukaan

Ann Hodges eli normaalia, hiljaista elämää Sylacaugan pikkukaupungissa Alabamassa, kunnes häneen osui katon läpi syöksynyt meteoriitti.

Ann Hodges sai valtavan mustelman kylkeensä, ja hänet vietiin sairaalaan.

© Getty Images

Kun Eugene Hodges tuli töistä kotiin 30. marraskuuta 1954, hänen kotinsa eteen oli kerääntynyt valtava joukko ihmisiä.

Aiemmin samana päivänä oli sattunut jotain todella erikoista: meteoriitti oli syöksynyt talon katosta sisään ja osunut Eugene Hodgesin vaimoon Anniin, joka oli ollut sohvalla nokosilla.

Tapaus olikin siksi erittäin harvinainen: meteoriitti ei ainoastaan pudonnut asutulle alueelle, vaan lisäksi se osui naiseen, joka jäi iskusta henkiin.

Taivaalla näkyi valopallo

Vähän ennen kuin meteoriitti oli osunut Ann Hodgesiin, lukuisat ihmiset Sulacaugassa Alabamassa olivat nähneet taivaalta syöksyvän punertavan valopallon ja kiiruhtaneet sitten paikalle, jossa taivaankappale näytti osuvan maahan.

Ann Hodges vietiin sairaalaan, mutta hän selvisi törmäyksestä järkytyksellä ja valtavalla ruhjeella kyljessään.

Sai hermoromahduksen

Kun Yhdysvaltain ilmavoimat sitten vahvistivat, että kyseessä oli meteoriitti, tapaus sai valtavasti julkisuutta, sillä Ann Hodges oli todistetusti ensimmäinen ihminen maailmassa, johon oli osunut meteoriitti.

Hodges joutui maksamaan vuokranantajalleen 500 dollaria saadakseen pitää meteoriitin, mutta kun hän myöhemmin yritti miehensä kanssa myydä sitä, ostajaa ei löytynyt ja Hodges lahjoitti kiven lopulta paikalliselle museolle.

Eugene Hodgesin mukaan hänen vaimonsa ei koskaan täysin toipunut tapauksesta ja sen aiheuttamasta julkisuudesta. Ann Hodges sai hermoromahduksen, ja pari erosi vuonna 1964. Ann Hodges kuoli 52-vuotiaana munuaistautiin.

Meteoriitti nimettiin Hodgesin mukaan.