Uusi teoria: Egyptin kuningatar Kleopatra murhattiin

Tämän tarinan tunnemme: Egyptin kuningatar Kleopatra tappoi itsensä käärmeenmyrkyllä rakastajansa Marcus Antoniuksen kuoleman murtamana. Uusi teoria haastaa nyt vanhan.

maanantai 3. marraskuuta 2014

Yhdysvaltalainen kriminologi Pat Brown väittää uudessa kirjassaan, että Egyptin kuningatar Kleopatra ei tehnyt itsemurhaa käärmeenmyrkyllä, kuten useimmat tutkijat ja historiankirjoittajat ovat tähän asti väittäneet.

Käärmeenmyrkky ei olisi voinut tappaa Kleopatraa


Pat Brown on kriminologiaa ja profilointimenetelmiä avuksi käyttäen käynyt läpi Kleopatran kuolemaa kuvailevia lähteitä, eivätkä todisteet hänen mielestään tue itsemurhateoriaa.

Brownin mukaan Kleopatraa ja hänen kahta palvelijatartaan väitetysti purreella käärmeellä ei oisi ollut riittävästi myrkkyä tappaakseen naiset eikä myrkky olisi vaikuttanut niin nopeasti kuin lähteissä kerrotaan.

Brown on lisäksi sitä mieltä, että itsemurha ei ole uskottava Kleopatran luonteen huomioon ottaen. Kuningatar oli aiemminkin päättäväisesti noussut hankalista tilanteista ja taistellut loppuun asti. Niinpä Brown uskoo, että Kleopatra murhattiin.

Kuka halusi murhata Kleopatran?

Lue Historia-lehden 17/2014 artikkeli Kleopatran murhateoriasta ja toisen asiantuntijan mielipide Pat Brownin väitteistä.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta Lataa-painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...