Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tarina kertoo, että Saban kuningatar toi Salomolle lahjaksi tonneittain kultaa.

Yhteiskunta - Kuninkaalliset

Saban kuningattaren kultakaivos löytyi

Etiopiasta on löydetty muinainen kultakaivos, joka saattaa kertoa, mistä tarunhohtoisen Saban kuningattaren äärettömät rikkaudet olivat peräisin.

Saban kuningattaren kerrotaan saapuneen lähes 3 000 vuotta sitten kuningas Salomon palatsiin Jerusalemiin mukanaan noin 3 500 kiloa kultaa.

Brittiläinen arkeologi ja British Museumin entinen kuraattori Louise Schofield uskoo nyt löytäneensä kuningattaren kultakaivoksen Pohjois-Etiopiasta Saban valtakunnan alueisiin kuuluneelta Gheraltan ylängöltä.

Schofieldin mukaan ensin löydettiin kuuden metrin korkuinen kivinen steela, johon oli kaiverrettu Saban valtakunnan symboleita, auringon ja puolikuun kuvia. Steelan alta löytyi kulkuaukko kaivokseen sekä muinaisella saban kielellä tehtyjä kaiverruksia.

Schofieldin mukaan kaivoksen sisäänkäynnin tukkivat vielä suuret kivet, mutta tutkimusten perusteella kultakaivos on laaja ja sen onkaloissa pystyy vaivatta kävelemään.

”On aivan ihmeellistä, että olemme ehkä löytäneet Saban kuningattaren kaivokset”, Schofield hehkutti brittiläiselle The Observer -lehdelle. Schofield yrittää nyt kerätä rahaa kaivoksen tutkimiseen.

Lue myös:

marie-antoinette, von fersen, kirje
Kuninkaalliset

Yllätysuutinen: Marie Antoinettella oli ruotsalainen rakastaja

2 minuuttia
Viikingit

Ragnarök on ovella!

2 minuuttia
Kuninkaalliset

Tuskat tekivät Henrik VIII:sta julman tyrannin

19 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota