Saban kuningattaren kultakaivos löytyi

Etiopiasta on löydetty muinainen kultakaivos, joka saattaa kertoa, mistä tarunhohtoisen Saban kuningattaren äärettömät rikkaudet olivat peräisin.

Tarina kertoo, että Saban kuningatar toi Salomolle lahjaksi tonneittain kultaa.

Saban kuningattaren kerrotaan saapuneen lähes 3 000 vuotta sitten kuningas Salomon palatsiin Jerusalemiin mukanaan noin 3 500 kiloa kultaa.

Brittiläinen arkeologi ja British Museumin entinen kuraattori Louise Schofield uskoo nyt löytäneensä kuningattaren kultakaivoksen Pohjois-Etiopiasta Saban valtakunnan alueisiin kuuluneelta Gheraltan ylängöltä.

Schofieldin mukaan ensin löydettiin kuuden metrin korkuinen kivinen steela, johon oli kaiverrettu Saban valtakunnan symboleita, auringon ja puolikuun kuvia. Steelan alta löytyi kulkuaukko kaivokseen sekä muinaisella saban kielellä tehtyjä kaiverruksia.

Schofieldin mukaan kaivoksen sisäänkäynnin tukkivat vielä suuret kivet, mutta tutkimusten perusteella kultakaivos on laaja ja sen onkaloissa pystyy vaivatta kävelemään.

”On aivan ihmeellistä, että olemme ehkä löytäneet Saban kuningattaren kaivokset”, Schofield hehkutti brittiläiselle The Observer -lehdelle. Schofield yrittää nyt kerätä rahaa kaivoksen tutkimiseen.