Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Marie-Antoinetten korukokoelma oli legendaarinen ja mahdollisesti aikanaan maailman arvokkain.

Yhteiskunta - Kuninkaalliset

Marie-Antoinetten koruja myytiin ennätyshintaan

Marie-Antoinettelle kuuluneita koruja myytiin huutokaupassa ensimmäistä kertaa. Yhden helmikorun hinta nousi kymmeniin miljooniin.

Kokoelma Ranskan kuningattarelle Marie-Antoinettelle kuuluneita koruja myytiin yhteensä noin 47 miljoonalla eurolla Sotheby’sin huutokaupassa Genevessä.

Eniten maksettiin pisaranmuotoisesta helmiriipuksesta, josta käytiin kova tarjouskilpailu. Lopulta se myytiin noin 32 miljoonalla eurolla eli huomattavasti kalliimmalla kuin sen alkuperäinen hinta-arvio, joka oli noin 1–2 miljoonaa. Kyseessä on huutokauppakamarin mukaan kaikkien aikojen ennätyshinta helmestä.

Kuningattaren X-factor

”’Marie-Antoinette-tekijä’ osoitti voimansa. Yksikään kuningatar ei ole tunnetumpi rakkaudestaan koruihin. Hänen henkilökohtaiset aarteensa, helmet ja timantit, jotka ovat säilyneet historian mullistusten keskellä, kiinnostavat keräilijöitä ympäri maailman”, kertoi Daniella Mascetti, huutokauppakamarin jalokiviosaston Euroopan johtaja.

Ehti lähettää korut piiloon ennen teloitusta

Marie-Antoinette tunnettiin ylellisestä ja erikoisesta elämäntavastaan, joka hämmästytti välillä jopa muita kuninkaallisia. Kuningatar mestattiin Ranskan vallankumouksen pyörteissä, kuten myös hänen aviomiehensä kuningas Ludvig XVI.

Ennen teloittamistaan Marie-Antoinette sai kuitenkin lähetettyä arvokkaimmat korunsa turvaan kotimaahansa Itävaltaan. Sieltä ne päätyivät italialaiselle Bourbon-Parman aatelissuvulle, jossa ne ovat siirtyneet perintönä sukupolvelta toiselle. Koruja ei ole aiemmin myyty, eikä monia niistä ole nähty julkisuudessa yli 200 vuoteen.

Lue myös:

Kuninkaalliset

Salainen kirje paljastaa Marie Antoinetten uskottomuuden

2 minuuttia
Kuninkaalliset

Top 10: Euroopan huonoimmat kruunupäät

3 minuuttia
The month of January: Rich man's banquet
Kuninkaalliset

Hallitsijallan palveluskuntaan kuului piiskapoika ja ahterinpyyhkijä

8 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota