Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Loukattu kuningatar tapatti miehensä

Seksiskandaalit saattoivat horjuttaa hoveja jo tuhansia vuosia sitten.

Artepics/Imageselect

Seksiskandaali johti antiikin Lyydiassa kuninkaan kuolemaan. Kreikkalaisen historioitsijan ­Herodotoksen mukaan 600-luvulla eaa. hallinnut kuningas Kandaules kerskaili sumeile­matta vaimonsa kauneudella.

Henkivartija Gyges vaikutti epäileväiseltä, jolloin Kandaules pyysi häntä piiloutumaan parin makuu­kamariin ja toteamaan asian omin silmin.

Kun kunin­gatar oli riisuutunut alasti, hän huomasi Gygeen mutta pysyi vaiti, koska tajusi miehensä ­järjestäneen asian. Seuraavana päivänä kuningatar käski ­Gygeen tappaa joko itsensä tai ­Kandauleen – ja ottamaan tämän paikan. Gyges tappoi kuninkaan.

VIDEO – Katso tapahtumien kulku täältä:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota