1332–1323 eaa.
Hauras lapsifarao
Tutankhamen oli vain 8–9-vuotias, kun hänestä tuli Egyptin farao. Hallintoaikanaan hän paransi suhteita naapurimaihin ja kumosi määräyksen palvella vain yhtä jumalaa.
Tutankhamen oli sairaalloinen ja käytti keppiä kävellessään. Vaivat saattoivat johtua sisäsiittoisuudesta, sillä avioliitot sisarusten välillä olivat yleisiä.
Farao kuoli hallittuaan 9 vuotta. Hänen muumioidusta kehostaan on löydetty kallovamma ja reisiluun murtuma.

Jotkut tutkijat uskovat, että Tutankhamen murhattiin.
62–47 eaa.
Sisarusten välinen valtataistelu ajoi Egyptin sisällissotaan
Ptolemaios XIII oli vain 11-vuotias, kun hänestä tuli isänsä kuoltua Egyptin hallitsija yhdessä sisarensa ja puolisonsa Kleopatra VII:n kanssa.
Ptolemaios ei kuitenkaan halunnut jakaa valtaa, ja hän ajoi suositun sisarensa maanpakoon Syyriaan. Kleopatra palasi pian Egyptiin suuren armeijan kanssa ja nousi veljeään vastaan, ja siitä alkoi sisällissota.
Voittajaksi selviytyi Kleopatra, ja Ptolemaios hukkui yrittäessään paeta Niilin yli.
203–222 jaa.
Nuori keisari murhasi illallisvieraitaan
Rooman keisari Elagabalus tunnettiin siitä, että hän pukeutui mielellään naisten vaatteisiin ja tunsi vetoa molempiin sukupuoliin.
Alamaisiaan hän kohteli sadistisesti. Hän mm. heitti kultaa kadulle vain nähdäkseen, miten sitä haalivat ihmiset talloivat toisensa hengiltä, päästi myrkyllisiä käärmeitä ihmisjoukkoon ja huvitteli tappamalla illallisvieraitaan.
1161–1185
Spitaalinen kuningas puolusti Jerusalemia
Balduin IV sairastui jo lapsena kammoksuttuun lepraan eli spitaaliin. Sairaudestaan huolimatta hänestä tuli Jerusalemin kuningaskunnan kuudes kuningas vuonna 1174.
Balduin ansioitui muun muassa sotapäällikkönä. Hän lähti temppeliritarien kanssa puolustamaan kristinuskoa ja sotimaan muslimisulttaani Saladinia vastaan.
Balduin kuitenkin kuoli jo 23-vuotiaana sairauteensa, ja kaksi vuotta myöhemmin Saladin valloitti Jerusalemin.

Balduin IV:stä tuli kuningas, vaikka hän sairasti lepraa.
1542–1587
Kehdosta valtaistuimelle
Maria Stuart oli vain kuusi päivää vanha, kun hänet vuonna 1542 valittiin Skotlannin kuningattareksi.
Katolinen aatelisto lähetti Marian heti Skotlannin liittolaismaahan Ranskaan, missä hän sittemmin avioitui Ranskan kruununprinssin kanssa Englannin protestanttisen kuninkaan Henrik VIII:n suureksi harmiksi.
Aviomiehensä kuoltua 19-vuotias Maria muutti takaisin Skotlantiin. Vuonna 1568 hänet pidätettiin syytettynä salaliitosta serkkuaan, Englannin Elisabet I:tä vastaan. Hän vietti 19 vuotta vankeudessa, kunnes hänet teloitettiin.
1577–1648
60 vuotta vallassa
Tanskan Kristian IV nousi valtaistuimelle 11-vuotiaana. Maata tosin hallitsi sijaishallitsija siihen asti, kun Kristian täytti 19 vuotta.
Kristian vei Tanskan useisiin sotiin Ruotsia ja Saksaa vastaan ja menetti Jyllannin saksalaisille.
Hänet muistetaan myös ahkerana rakennuttajana sekä siitä, että hän sai ainakin 23 lasta kahden vaimonsa ja lukuisten rakastajattariensa kanssa.

Kristian IV rakennutti Kööpenhaminaan muun muassa kuuluisan Pyöreän tornin.
1906–1967
Kiinan viimeinen keisari
Kaksivuotias Pu Yi itki, kun hänen isänsä nosti hänet valtaistuimelle vuonna 1908.
Pu Yi ehti olla hallitsijana vajaat neljä vuotta, kunnes Kiinassa syttyi vallankumous ja siitä tehtiin tasavalta.