Kirja opetti japanilaisnaisia tappelemaan miehiä vastaan 100 vuotta sitten

Pieni japanilainen kirja vuodelta 1914 opasti naisia puolustautumaan ja tappelemaan päällekarkaajia vastaan. Kirjassa opetettiin taistelutekniikoita, ja siinä oli kartta miehen kehon heikoista kohdista.

Kirja opetti naisia muun muassa tukahduttamaan päällehyökkääjän jaloillaan.

© Kiyohara Ryusa/Public Domain

Heitä päällekarkaaja maahan, murra hänen käsivartensa ja tukahduta hänet hitaasti jaloillasi, jos hän yrittää raiskata sinut.

Tällaisia neuvoja annetaan vuonna 1914 julkaistussa japanilaisessa kirjassa ”Itsepuolustusta naisille”, joka on hiljattain käännetty englanniksi.

Kirjan on kirjoittanut Nobatake Yaeko - pseudonyymillä Nohata Showa - ja kirjan tarkoitus oli opettaa japanilaisnaisille taistelutekniikoita, joilla ”pieni ja heikko tyttökin voi päihittää suuren miehen”.

Väkivallan aalto levisi

LiveSciencen mukaan kirjailija kuvailee kirjassaan, kuinka naisiin kohdistuneen väkivallan aalto levisi Japanissa 1900-luvun alussa:

”Rakkaat sisareni, rakkaat tyttäreni, eikö se tapa, jolla tämän maan asukkaat nykyään käyttäytyvät, olekin hyvin valitettavaa?”

Joukko japanilaisnaisia perusti ”Naisten itsepuolustusliiton”, jonka esikuvana olivat ilmeisesti brittiläiset suffragetit, opastamaan naisia puolustautumaan miehiä vastaan.

Kannustaakseen naisia käyttämään itsepuolustustaktiikoita ryhmä jakoi myös tunnustuspalkintoja naisille, jotka olivat onnistuneesti torjuneet hyökkäyksen.

Miehen heikot kohdat

Kirjan puolustautumistekniikat perustuvat jujutsuun, ja sen uskotaan olevan historian ensimmäinen kirja, jossa naiset opettavat toisille naisille itsepuolustusta jujutsun avulla.

Kirjassa on myös yksityiskohtaiset kuvaukset miehen ”heikoista” kohdista, japaniksi Kyusho.

Kirjassa kerrottiin miehen heikot kohdat - japaniksi Kyusho.

© Kiyohara Ryusa/Public Domain

Kyusholla tarkoitetaan kehon pisteitä, joihin aiheutettava voimakas paine tai isku voi saada aikaan suurta vahinkoa ja saada miehen menettämään tajuntansa tai pysäyttää hänen hengityksensä”, kirjassa kerrotaan.