Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Keskiaikaisen luostarin läheltä löytyi outo tunneli

Arkeologit saivat sattumalta tutkittavakseen oudon tunnelin, joka kulkee joen viertä kohti kuuluisaa luostaria.

Western Power Distribution

Walesilaisen sähköyhtiön Western Power Distributionin työntekijät yllättyivät mennessään siirtämään sähkötolppaa erään asiakkaan omistamalla maalla lähellä Tintern Abbeyn luostaria Etelä-Walesissa.

”Kaikki tavanomaiset tarkastukset ja hyväksynnät oli hoidettu ennen työn aloittamista, eikä meidän piirustuksissamme tai arkistotiedoissakaan ollut tullut esiin mitään, mikä olisi vihjannut paikan olevan mitenkään erityinen”, kertoo sähköyhtiön teknikko Allyn Gore.

Sitten sähköyhtiö aloitti kaivaustyöt. Yhtäkkiä kaivauksissa törmättiin suureen onteloon, jota pidettiin ensin luontaisesti syntyneenä maanalaisena luolana. Pian kävi kuitenkin ilmi, että tyhjä tila maan alla oli ihmisen rakentama ja osa isompaa tunneliverkostoa, joka kulki läheisen joen suuntaisesti.

Tunnelista ei ollut mitään tietoa

Tunneliverkostoa ei ollut merkitty mihinkään alueen karttoihin, joista vanhimmat olivat 1700-luvulta. Arkeologit ovat arvelleet, että vain noin 122 senttiä korkea tunneli on peräisin keskiajalta.

Kukaan ei tiedä varmuudella, miksi tunneli on aikoinaan rakennettu. Historioitsijat pohtivat, olisiko tunneli ollut levottomina aikoina tarpeellinen salainen pakoreitti Tintern Abbeyn luostarista – tai olisiko se ehkä toiminut maanalaisena akveduktina, joka toi luostariin vettä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota