Löytö kertoo kaupasta pronssikaudella
Jo 3 000 vuotta sitten Englannin ja Manner-Euroopan välillä laivattiin runsaasti tavaraa, selviää Englannin kanaalin pohjassa makaavasta hylkylöydöstä.

Merenpohjasta on löytynyt muun muassa pronssimiekka sekä kupari- ja tinakimpaleita, joista oli tarkoitus valmistaa pronssia.
Etelä-Englannissa joukko amatööriarkeologeja on tutkinut yhtä maailman vanhimmista hylkylöydöistä. Vuoden 900 eaa. tienoilla uponneen laivan lastina on ollut lähes 300 kupari- ja tinakimpaletta.
Niitä oltiin ilmeisesti viemässä Englannista mantereelle, missä niistä oli tarkoitus valmistaa pronssiaseita ja - koruja. Löytö osoittaa, että pronssikaudella on käyty laajempaa kansainvälistä kauppaa kuin aiemmin on oletettu.
”Löytö on kouriintuntuva todiste yhteyksistä ja kaupankäynnistä. Ihmiset kävivät tuolloin kauppaa aivan kuin nykyäänkin”, sanoo lastia nostamassa ollut Jim Tyson. Arkeologit eivät ole löytäneet laivan varsinaisia rakenteita, ja puuosien oletetaankin tuhoutuneen lähes 3 000 vuoden kuluessa. Lastin osien sijainnista merenpohjassa asiantuntijat ovat päätelleet, että kyseessä on ollut 15
hengen soudettava alus.
British Museum on aloittanut nostettujen esineiden tutkimukset voidakseen määrittää niiden iän tarkasti.