Viski pelasti Titanicin leipurin hengen

Kun Titanic upposi yöllä 15. huhtikuuta 1912, aluksen pääleipuri joi pullollisen viskiä. Humalatila pelasti hänen henkensä.

Kun Titanic upposi yöllä 15. huhtikuuta 1912, aluksen pääleipuri joi pullollisen viskiä. Humalatila pelasti hänen henkensä.

Shutterstock

Kun valtamerilaiva Titanic vuonna 1912 törmäsi jäävuoreen, sen pääleipuri Charles Joughin otti tilanteen rennosti.

Hän lähetti kannella paleleville matkustajille 50 leipää ja meni itse hyttiinsä juomaan viskipaukun. Sen jälkeen 33-vuotias Joughin palasi kannelle ja alkoi auttaa naisia ja lapsia pelastusveneisiin.

Kun hänen oma vuoronsa nousta veneeseen tuli, hän luovutti paikkansa matkustajalle ja palasi hyttiinsä juomaan.

VIDEO – Näe Titanicin leipuri:

Kun kansi oli lähes autio ja vesi peitti jo Joughinin hytin lattian, hän meni taas kannelle ja alkoi heitellä kansituoleja mereen kellukkeiksi veden varaan joutuneille.

Käväistyään vielä kerran hytissään Joughin kiipesi viimein kaiteelle laivan peräpäässä.

Kun Titanic sitten vähän myöhemmin katkesi kahtia ja alkoi upota, Joughin joutui veden varaan. Hän kellui kahden tunnin ajan rauhallisesti jääkylmässä vedessä, kunnes hänet poimittiin pelastusveneeseen.

Asiantuntijoiden mukaan Joughin selvisi hengissä luultavasti siksi, että hän oli niin juovuksissa, ettei hän tajunnut pelätä eikä siksi hätääntynyt ja tuhlannut lämpöä ja energiaa.