Pahaenteinen natina kantautui Titanicin tyylikkääseen tupakointisalonkiin.
Ääni tuli aluksen puuosista, jotka vääntyivät laivaan syöksyvien hyisten vesimassojen paineessa.
Uppoamaton laiva oli antamassa periksi.
Thomas Andrews seisoi salongin keskellä ja nojasi eteenpäin pysyäkseen pystyssä lattian kallistuessa yhä jyrkemmin. Titanicin yleensä niin energinen pääsuunnittelija oli jähmettynyt paikoilleen kädet puuskassa, kun stuertti John Stewart kurkisti huoneeseen huhtikuun 15. päivänä kello 2.10.
”Ettekö edes halua yrittää pelastautua, herra Andrews?”, hän kysyi.
Andrews ei vastannut. Hän oli tiennyt jo yli kahden tunnin ajan, että hänen suurenmoinen laivansa uppoaisi.
Pääsuunnittelija oli ollut luomassa Titanicia ensiluonnoksista lähtien, ja työ oli huipentunut viisi päivää aiemmin loistoristeilijän lähdettyä matkaan Southamptonista.
Titanic oli hänen ylpeytensä ja kuin hänen oma lapsensa.
Andrews ei ollut aikeissakaan jättää alusta.
Andrews sai unelmatehtävän
Thomas Andrews oli vain 16-vuotias, kun hän aloitti työt Belfastin Harland & Wolffin telakalla, missä hänen enonsa William Pirrie oli osaomistajana.
Roteva teinipoika ahkeroi puuseppien pajoissa ja telakkahalleissa ja oppi vähitellen kaiken laivanrakentamisesta. Vuonna 1907 hän eteni 34-vuotiaana Harland & Wolffin suunnittelupäälliköksi.
Muutaman kuukauden kuluttua Andrews sai unelmiensa toimeksiannon.
White Star -varustamo halusi panostaa Atlantin laivamatkailuun ja houkutella etenkin rikkaita matkustajia jättimäisillä loistoristeilijöillä. Harland & Wolff sai kunnian rakentaa kolme maailman suurinta laivaa – muun muassa Titanicin.