Champawatin tiikerillä oli vammoja, joiden takia se ei voinut saalistaa tavanomaista riistaa.

Nälkäiset tiikerit ihmisjahdissa

Tiikeri on maailman vaarallisin kissapeto. Tavallisesti tiikerit pysyttelevät kaukana ihmisistä, mutta joistain yksilöistä voi tulla suoranaisia massamurhaajia.

maanantai 15. joulukuuta 2014

Intiassa moni kuoli tiikerin hampaisiin

Vain sata vuotta sitten Intiassa oli yli 50 000 tiikeriä, jotka elivät maan suurissa metsissä ja vuoristoalueilla. Kun yhä enemmän metsiä raivattiin maataloudelle, tiikerit alkoivat joutua ahtaalle, eivätkä ihmisten ja tiikerien kohtaamiset aina päättyneet hyvin.

Vuonna 2009 tehtiin laaja tutkimus, jonka mukaan maailmassa noin 373 000 ihmistä on kuollut tiikereiden hyökkäyksessä vuosina 1800–2009. Suuri osa tapauksista on Intiasta.

Vahingoittuneet tiikerit etsivät helppoja saaliita

Tiikeri ei tavallisesti saalista ihmistä, mutta kun niin käy, kyseessä on yleensä jollain tavalla poikkeuksellinen tiikeri. Tutkittaessa kaadettuja ihmissyöjätiikereitä on havaittu, että ne ovat usein vammautuneet joko metsästäjien luodeista tai omien saalistusretkiensä tuoksinassa.

Vahingoittunut tiikeri ei pysty metsästämään tavanomaisia saaliseläimiään, ja epätoivoissaan tiikeri alkaa jahdata ihmisiä, jotka ovat sille helppoja saaliita.

Pahin tunnettu ihmissyöjätiikeri on ollut niin kutsuttu Champawatin tiikeri, joka tappoi yli 400 ihmistä Nepalissa ja Intiassa 1900-luvun alussa.

Intian viisi pahinta tappajatiikeriä


  1. Champawatin tiikeri: 436 uhria Pohjois-Intiassa ja Nepalissa. Ammuttiin vuonna 1907.

  2. Kalkutan ihmissyöjä: 200 uhria lähellä Kalkuttaa Intiassa. Vangittiin vuonna 1903.

  3. Bhimashankarin ihmissyöjä: 100 uhria Länsi-Intiassa. Ammuttiin 1940-luvulla.

  4. Chowgarhin tiikerit (emo ja pentu): 64 uhria Pohjois-Intiassa. Ammuttiin vuonna 1929.

  5. Mohanin tiikeri: 30 uhria Pohjois-Intiassa. Ammuttiin vuonna 1931.


Jos haluat lukea lisää pelottavista ihmissyöjätiikereistä, Historia-lehden numerossa 1/2015 on artikkeli Intian pahimmasta ihmissyöjästä, Champawatin tiikeristä, jonka suurriistanmetsästäjä Jim Corbett kaatoi vuonna 1907– lataa artikkeli tästä.


Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta Lataa-painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...