Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Myrskyjen nimeäminen sai alkunsa 1940-luvulla ilmesty­neestä romaanista.

Yhteiskunta - Katastrofit

Millä perusteella myrskyt nimetään?

Mistä myrskyjen nimeämis­käytäntö on saanut alkunsa?

Vuonna 1941 Yhdysvalloissa ilmestyi romaani nimeltä Storm eli ”Myrsky”, joka ­kertoi Maria-nimisestä hirmumyrskystä. Yhdysvaltojen viranomaiset saivat kirjasta idean ryhtyä antamaan myrs­kyille naisten nimiä.

Nimeämiskäytäntö oli voimassa vuoteen 1978 asti, jolloin tasa-arvon nimissä käytäntöä muutettiin niin, että myrskyille alettiin antaa myös miesten nimiä. Siitä lähtien käytössä on ollut kymmeneksi vuodeksi riittävä nimilista.

Poikkeuksellisten rajujen myrs­kyjen nimet korvataan toisella samalla ­kirjaimella alkavalla nimellä, niin että esimerkiksi nimi Katrina ­viittaa ainoastaan Yhdysvalloissa vuonna 2005 raivonneeseen hirmumyrskyyn.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota