Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jättiläispari oli maailmanihme

Anna Haining Swan oli 18-vuotiaana 243 sentin pituinen. Hänestä tuli varsinainen julkkis hänen avioiduttuaan entisen etelävaltioiden kapteenin, Martin Batesin kanssa, jolla oli myös mittaa yli kaksi metriä.

Library and Archives Canada

Anna Haining Swan oli maailmanhistorian toiseksi pisin nainen. Hän syntyi vuonna 1846 Nova Scotiassa Kanadassa ja oli 18-vuotiaana 243 senttimetriä pitkä.

Sirkuspioneeri P. T. Barnum pestasi hänet sirkukseensa, jossa hän esiintyi muun muassa lyhytkasvuisen Tom Thumbin kanssa.

Sitten Anna tapasi Martin Batesin, entisen etelävaltioiden kapteenin, jolla oli mittaa 234 senttimetriä. Heidät tunnettiin pian ”maailman pisimpänä pariskuntana”, ja 10 000 ihmistä tuli seuraamaan heidän häitään vuonna 1871.

He saivat häälahjoja kaikkialta maailmasta, muun muassa Britannian kuningattarelta Viktorialta, joka lahjoitti molemmille kultakellon.

Pariskunta vihittiin Saint Martin-in-the-Fields-kirkossa Lontoossa 17. kesäkuuta 1871.

© Wellcome Library, London

Vauva painoi 10 kiloa

Pari kierteli esiintymässä ja liikkui seurapiireissä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. He rakensivat itselleen Ohioon erityismitoitetun talon, jonka huonekalut olivat lähes kaksi kertaa normaalin kokoiset.

Anna synnytti kaksi lasta, jotka molemmat kuolivat pian synnytyksen jälkeen. Toinen lapsista oli syntyessään 10-kiloinen, mikä on edelleen maailmanennätys.

Anna vetäytyi julkisuudesta 1880-luvun alussa ja kuoli 41-vuotiaana vuonna 1888.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota