Dolph Briscoe Center for American History/UTA

Asukkaat nostivat kaupunkinsa turvaan

Vuonna 1900 Galvestonin kaupunkiin Texasissa iski hirmumyrsky, ja 8 000 ihmistä kuoli. Silloin kaupungin asukkaat tekivät merkittävän päätöksen.

Syyskuun 8. päivänä vuonna 1900 Galvestonin kaupunkiin Texasissa iski tuhoisa hirmumyrsky.

Tuulennopeus oli niin suuri, että tuulimittarit hajosivat. Nykyarvioiden mukaan kyse oli luokan 4 hirmumyrskystä, jossa tuulennopeus yltää 210 kilometriin tunnissa.

Koska Galveston oli rakennettu Meksikonlahden matalaan hiekkasaareen, myrskyn vaikutukset olivat tuhoisat.

Aallot vyöryivät läpi kaupungin, uursivat talojen alle isoja koloja ja saivat monet rakennuksista romahtamaan. Noin 8 000:sta surmansa saaneesta monet huuhtoutuivat mereen. Yli 3 600 rakennusta tuhoutui, ja 30 000 jäi kodittomaksi.

Katastrofin laajuudesta huolimatta jo seuraavana päivänä kaupungissa saatiin järjestettyä yleinen kokous. Kokouksessa nimitettiin komitea, jonka tehtävä oli sekä järjestää hädänalaisten auttaminen että kehittää suunnitelma vastaa­vien tuhojen ehkäisemiseksi jatkossa.

Tuloksena oli kunnianhimoinen suunnitelma: ensinnäkin kaupunki olisi suojattava mereltä betonivallilla ja toiseksi koko kaupunki olisi nostettava korkeammalle. Muurin rakentaminen alkoi vuonna 1902.

Märkää hiekkaa pumpattiin kaupunkiin isoja putkia pitkin. Kun se kuivui, sen päälle voitiin laskea rakennuksia.

© Dolph Briscoe Center for American History/UTA

Kaupungin nostourakka käynnistyi vuotta myöhemmin. Kaupunki jaettiin 16:een penkereillä erotettuun osaan, joista kukin käsiteltiin erikseen. Aluksi kaupungin keskelle kaivettiin kanava, jotta proomut pääsivät riittävän lähelle rakennuksia.

Märkää hiekkaa pumpattiin ensin proomuihin merenpohjasta aallonmurtajien välistä ja sitten proomuista alueelle, jota oli tarkoitus kohottaa.

Kun vesi oli valunut hiekasta pois, rakennukset voitiin laskea kuivan alustan päälle.

Tunkeilla ja vivuilla kohotettiin kaikkiaan kahtatuhatta taloa. 3 000 tonnia painavan kirkon nostamiseen tarvittiin 700 tunkkia.

Myös raitiovaunukiskoja, viemäreitä ja johtoja kohotettiin varoen. Alavimmat osat nousivat viisi metriä. Kuin bonuksena muutokset saivat viemäriverkoston vetämään paremmin. Myös satamasta tuli entistä syvempi ja leveämpi.

Suururakka saatiin päätökseen vuonna 1910. Vuonna 1915 kaupunkia koetteli jälleen voimakas myrsky. Tulvista huolimatta tällä kertaa kuoli vain kahdeksan ihmistä.

📽️ Video: Katso lisää kuvia hämmästyttävästä nostosta