Hampurilaisen historia alkaa hieman yli 260 vuoden takaa. Englantilaisen Hannah Glassen The Art of Cookery, Made Plain and Easy -keittokirjassa, jonka ensipainos julkaistiin vuonna 1747, mainitaan hamburgh-sausage eli jauhelihasta, valkosipulista ja rommista valmistettu makkara.
Ennen kuin makkara sidottiin, se maustettiin suolalla, pippurilla, neilikalla, muskottipähkinällä ja viinietikalla. Tämän jälkeen hamburgh-makkara pantiin savupiippuun, jossa siihen saatiin savun makua. Glasse suositteli tarjoilemaan makkaran leipäviipaleen päällä.
Glasse kirjotti keittokirjansa rahapulassa, ja monet hänet resepteistään oli kopioitu muilta. Teos oli kuitenkin menestys, ja se oli suunnattu etenkin yläluokkaisille naisille avuksi henkilökuntansa opastamiseen ruoanlaitossa.
Idea piipussa savustettuun makkaraan oli luultavasti peräisin Englantiin asettuneilta saksalaisilta siirtolaisilta. Hamburgh-makkarasta ei kuitenkaan tullut suurta menestystä, ja nykyisen burgerin alkulähteitä onkin etsittävä muualta. Kuten nimestä voi päätellä, Hampurin kaupunki liittyy vahvasti hampurilaisen historiaan.