Liikenteen historia: Nopeusrajoituksia ja muita säädöksiä
Jo antiikin Roomassa oli yksisuuntaisia katuja ja pysäköintikieltoja, ja 1800-luvun Britanniassa oli muun muassa nopeusrajoituksia ja kaasulla toimivia liikennevaloja.

Ennen vanhaan liikennettä ohjattiin käsikäyttöisillä vempaimilla.
Tästä alkaa lukijamatkasi liikenteen pitkään historiaan, johon mahtuu niin muinaisia pysäköintikieltoja kuin vasemmanpuoleisen liikenteen muuttuminen oikeanpuoleiseksi.
Mutta varo! Teet matkan omalla vastuullasi – odotettavissa on nopeita ajoneuvoja, räjähtäviä liikennevaloja ja yöllisiä onnettomuuksia!
Vain yhteen suuntaan
Jo muinoin suurkaupungit vilisivät ihmisiä, vaunuja ja eläimiä, ja ruuhkat olivat tavallisia. Kiinassa ja Roomassa kaoottista liikennettä pyrittiin saamaan kuriin liikennesäännöillä, kuten pysäköintikielloilla ja yksisuuntaisilla kaduilla. Vuonna 45 eaa. Julius Caesar kielsi tavaraliikenteen kaupungeissa päivisin.
Kilometripylväs
Ensimmäiset liikennemerkit olivat välimatkapylväitä, jotka kertoivat matkan ja suunnan valtakunnan pääkaupunkiin. Keskiajalla risteyksissä olevat kyltit osoittivat suunnan ja matkan lähimpään kaupunkiin, mutta liikenneopasteet yleistyivät vasta auton myötä.