Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rautaneitsyttä ei ilmeisesti koskaan käytetty, vaan niitä valmistettiin museoita varten.

Yhteiskunta - Arkielämä

Moniko kuoli rautaneitsyen syleilyssä?

Säilyikö kukaan hengissä rautaneitsyen syleilystä?

Rautaneitsyt on pahamaineinen kidutuskaappi. Sen sisäpuolella on piikkejä, jotka lävistävät uhrin, kun ovet suljetaan. Todellisuudessa kuitenkin harva, jos kukaan, on kuollut sen syleilyyn.

Rautaneitsyttä pidetään keskiajan julmuuden symbolina, mutta se kehitettiin vasta 1700-luvun lopulla, eikä sitä tiedetä koskaan käytetyn. Kaikki jäljellä olevat rautaneitsyet ovat peräisin 1800-luvulta, ja ne on valmistettu lähinnä museoita ja innokkaita keräilijöitä varten.

Kammottavan näköinen laite kuitenkin kutkutti ihmisten mielikuvitusta ja löysi tiensä populaarikulttuuriin. Erityisesti Edgar Allan Poen novelliin perustuva elokuva Kuilu ja heiluri (1960) teki rautaneitsyen tunnetuksi.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota