Belygorod.ru
Sadonkorjuu Ukrainassa

Miksi Ukrainaa kutsutaan Euroopan vilja-aitaksi?

Viljaa, maissia, perunoita ja pähkinöitä – Ukraina vie joka vuosi tonneittain maataloustuotteita muihin maihin. Ukrainan maanviljelijöiden menestyksen salaisuus piilee heidän saappaidensa alla.

Tsernoseemi – rehevä mustamulta – on tuonut Ukrainalle nimen ”Euroopan vilja-aitta”. Ravinteikas maannos tekee Ukrainasta yhden maailman hedelmällisimmistä maista ja luo optimaaliset olot kaikenlaisten viljelykasvien kasvattamiseen.

Ukraina on yksi maailman johtavista viljan, perunoiden, maissin, soijapapujen, auringonkukansiementen, pähkinöiden, sokeriruo’on ja monien muiden maanviljelytuotteiden tuottajista, ja suurin osa tuotannosta menee vientiin.

Ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Ukrainan viennistä suuntautui sinne noin 20 prosenttia ja Eurooppaan noin 17 prosenttia.

Sadonkorjuu Ukrainassa

Mustamulta on tehnyt Ukrainasta yhden hedelmällisimmistä maista.

© Belygorod.ru

Maata myytiin laittomasti

Tsernoseemin hedelmällisyys johtuu siitä, että maannos sisältää runsaasti humusta ja pystyy siksi pidättämään hyvin kosteutta.

Ukrainan maatalousmaa on itse asiassa niin tuottoisaa, että maa voisi asiantuntijoiden mukaan yksinään ruokkia yli 500 miljoonaa ihmistä. Määrä on enemmän kuin EU:n väestö, joka käsittää lähes 450 miljoonaa ihmistä.

Lue myös: Ukraina ja venäjä – mitä eroa?

Mustamulta on niin kysyttyä, että sitä myytiin Neuvostoliiton romahdettua ja Ukrainan itsenäistyttyä vuonna 1991 mustassa pörssissä. Sitä lastattiin kuorma-autoihin ja myytiin laittomasti, kunnes lainmuutos vuonna 2020 poisti myyntikiellon.