Getty Images
Näyttelijä suutelee leijonaa

Ihminen kesyttää villieläimiä

Näyttelijä leikki 180-kiloisen lemmikkileijonan kanssa, joka sai nukkua hänen tyttärensä sängyssä, ja eksentrinen englantilaispohatta yritti ratsastaa jättiläiskilpikonnilla. Esittelemme viisi esimerkkiä villieläimistä väärissä paikoissa.

Huppu lievitti strutsin stressiä

Etelä-Afrikasta Britanniaan tuotua strutsia rauhoiteltiin peittämällä sen pää. Strutsi lajitovereineen oli määrä asettaa näytille Brittiläisen imperiumin mahtia esittelevään The British Empire Exhibitioniin. Näyttely oli auki kesän 1924, ja se avattiin vielä kesäksi 1925, vaikka jo ensimmäinen kausi oli ollut reilusti tappiollinen.

TOPFOTO/POLFOTO

Lontoo,
maaliskuu 1924

TOPFOTO/POLFOTO

Näyttelijä hassuttelee lemmikkinsä kanssa

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja eläinaktivisti Tippi Hedren nauttii auringosta yhdessä leijonansa Neilin kanssa. Hieman yli 180 kiloa painava leijona sai kulkea melko vapaasti Hedrenin talossa ja pihamaalla ja esimerkiksi nukkua Hedrenin tyttären sängyssä. Myöhemmin Hedren myönsi, että oli todella typerää pitää petoa kodissaan.

Getty Images

Kalifornia, Yhdysvallat
1971

Getty Images

Pohatta kesytti eksoottisia eläimiä

Brittiläinen pankkiiri ja eläintieteilijä Lionel Walter Rothschild keräsi, koulutti ja tutki monenlaisia eläimiä, kuten seeproja, kenguruita ja villihevosia. Hän oli vakuuttunut siitä, että lähes kaikki eläimet olivat kesytettävissä, ja yritti muun muassa kouluttaa jättiläiskilpikonnaa ratsukseen kepin ja salaatin avulla.

alamy/imageselect

Tring, Britannia
Noin 1900

alamy/imageselect

Hengenvaarallista hellittelyä

Chessingtonin eläintarhan eläintenhoitaja Hans Brick oli tunnettu läheisestä suhteestaan tarhan kissapetojen kanssa. Brickin 10-vuotiaalle Habiballe antama tassuhieronta ei ollut tarkoitettu vain valokuvaajan huviksi, vaan peto todella piti siitä.

Fox Photos/Getty Images

Chessington, Surrey,
Britannia 1939

Fox Photos/Getty Images

Tähti on syntynyt

Elokuvayhtiö Metro-Goldwyn-Mayerin (MGM) urosleijona Jackie valmistautuu kuvaukseen. Leijonan komea karjaisu MGM:n elokuvien alussa tuli äänielokuvan myötä tunnetuksi ympäri maailmaa. Jackie oli järjestyksessä toinen MGM:n tunnusleijona, ja se esiintyi myös yli sadassa elokuvassa – muun muassa Johnny Weissmullerin tähdittämissä Tarzan-filmeissä.

Polfoto/corbis

Hollywood
1929

Polfoto/corbis