Sääntöjen mukaan kaksintaistelijat kohtasivat toisensa suljetulla areenalla.

Galleria: Keskiajan julmat kaksintaistelut

Galleria esittelee monenlaisia kaksintaisteluja keskiajalta: ritareita kiiltävissä haarniskoissaan ratsujen selässä, verisiä yhteenottoja miekoin ja painiotteluita paljain käsin.

maanantai 12. helmikuuta 2018

Kiistoja ratkaistiin kaksintaistelulla

Rikossyytteitä ja kunnianloukkauksia ratkottiin keskiajalla usein kaksintaistelulla. Monet miekkamestarit erikoistuivat valmentamaan osapuolia ennen kaksintaistelua, ja jotkut tarjoutuivat jopa esitaistelijoiksi muiden puolesta. Yksi mestareista oli saksalainen Hans Talhoffer, joka esitteli kirjoissaan monenmoisia kaksintaistelutilanteita ritarien jaloista kohtaamisista paljain käsin käytäviin painiotteluihin.

Valmistautuminen
Valmistautuminen Rituaaliin kuului, että osapuolet asettuivat kumpikin omaan areenan nurkkaukseensa. Nämä aatelismiehet ratkaisevat kiistansa keihäin.
Monikäyttöinen kilpi
Monikäyttöinen kilpi Kilpiä voitiin käyttää sekä puolustukseen että hyökkäykseen. Nahkaiseen asuun pukeutunut ottelija iskee miekkansa väellä ja voimalla vastustajan mahaan.
Peitset tanassa ratsain
Peitset tanassa ratsain Aateliston edustajat, joilla oli varaa ritarin varusteisiin, ottelivat usein turnajaisten tapaan ratsain aseinaan peitset.
Painia vailla sääntöjä
Painia vailla sääntöjä Pelkkä paljain käsin käyty painiottelukin saattoi johtaa kuolemaan. Vuonna 1127 eräs ottelija repäisi vastustajansa kivekset irti, ja vastustaja menehtyi verenhukkaan.
Miekka ja hilpari
Miekka ja hilpari Yleensä kaksintaistelijoilla oli samanlaiset aseet, mutta tässä miekkamies irrottaa pään vastustajalta, joka on puolustanut itseään hilparilla.
Kilvet
Kilvet Nahalla päällystettyjä ja teräväkärkisiä puisia kilpiä voitiin käyttää hyökkäysaseena.
Pitkät veitset
Pitkät veitset Taistelijat saattoivat mitellä voimiaan areenalla myös tikarerilla
Kaksintaistelu sotavasaroilla
Kaksintaistelu sotavasaroilla Terävällä koukulla varustetulla sotavasaralla voitiin tipauttaa haarniskoitu ritari hevosen selästä, mutta tässä miehet taistelevat niillä maassa.
Miekkataistelu ratsain
Miekkataistelu ratsain Kaksintaistelijat eivät kaihtaneet likaisia keinoja. Vastustaja voitiin ottaa hengiltä vaikka pistämällä tätä miekalla silmään.
Piikkikilpi
Piikkikilpi Piikeillä varustetuilla pienillä kilvillä torjuttiin miekaniskuja, mutta niillä saattoi myös ruhjoa vastustajan.
Ratkaisun hetki
Ratkaisun hetki Jumala on puhunut. Toinen taistelijoista on voitettu, ja paholainen poistuu hänen valheita ladelleesta suustaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...