Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

60 brittiarkeologia kaivaa lähes yötä päivää Bedlamin mielisairaalan hautausmaata, jolla voi levätä jopa 20 000 vainajaa. Sairaalassa potilaita tunnetusti kohdeltiin huonosti ja jopa pahoinpideltiin.

Yhteiskunta - Arkielämä

Arkeologit kaivavat kuuluisan mielisairaalan 20 000 potilaan hautoja

Lontoon katujen alla lepäävät tuhansien mielisairaiden maalliset jäännökset. Brittitutkijat paiskivat kiivaasti töitä kaivaakseen heidän hautapaikkansa esiin.

Historian ensimmäinen mielisairaala

Brittiarkeologit ovat juuri aloittaneet Lontoossa ison hautausmaan kaivaukset. Alueelta odotetaan löytyvän jopa 20 000 luurankoa. Vainajat ovat kaupungin entisen pahamaineisen mielisairaalan, Bedlamin, potilaita. 1200-luvulla perustettu sairaala oli historian ensimmäinen mielisairaala. Se toimi erityisen aktiivisesti vuosina 1569–1730, jolloin sille kehittyi huono maine potilaiden huonon kohtelun ja elinolojen vuoksi.

Töitä paiskoo 60 tutkijaa

Hautausmaa löydettiin jo vuonna 2013, kun aluetta tutkittiin sinne suunnitellun metron laajennuksen vuoksi. Tällä hetkellä 60 arkeologia kaivaa ensimmäisiä luurankoja esiin kuusi päivää viikossa. Tutkijat toivovat, että löydöt antavat uutta tietoa siitä, miten potilaat elivät Bedlamissa ja mihin he kuolivat.

Potilas kivitettiin hengiltä

Jo nyt kaivausalueelta on löydetty hautakivä, joiden avulla vainajia voidaan tunnistaa. Yksi heistä on nimeltään Mary Godfree, joka hautakiven mukaan kuoli ruttoon vuonna 1665.
Arkeologit toivovat löytävänsä myös jälkiä Bedlamin tunnetummista potilaista, kuten astrologi John Lambesta, joka oli Englannin hovin palveluksessa ja jonka vihainen väkijoukko kivitti kuoliaaksi vuonna 1628. Lambea syytettiin mustasta magiasta ja raiskauksesta.

Lue myös:

Tiede

Natsitutkijoille uusi alku Yhdysvalloissa

3 minuuttia
James Cook
Tutkimusmatkat

James Cook nousi maalaispojasta jumalaksi

24 minuuttia
Ensimmäinen maailmansota

Amatööriarkeologit löysivät ensimmäisen maailmansodan kuolemantunnelin

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota