Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 kummaa keinoa kukistaa krapula

Tuntuuko, että pää räjähtää eikä mikään ruoka pysy sisällä? Älä huoli – noudata entisaikojen juomaveikkojen neuvoja siitä, miten selviät uudenvuoden krapulasta.

Shutterstock

1. Kukista kankkunen tukevalla antiikin ajan brunssilla

Muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset tunnetaan villeistä orgioistaan, joissa kului valtavia määriä alkoholia. Toki heillä oli myös keinonsa päästä eroon krapulasta. Plinius vanhemman mukaan juhlien jälkeisenä päivänä nautittiin runsas brunssi, joka koostui muun muassa lampaiden keuhkoista, raaoista pöllöjen munista ja uppopaistetuista kanarialinnuista.

2. Kokeile cowboyiden papanateetä

Jollei kiinteä ruoka pysy sisällä, tee kuten amerikkalaiset cowboyt ja nauti kupillinen teetä. Tee valmistetaan hauduttamalla kaniinin papanoita vedessä, sillä lehmipojat tiesivät, että kaniinin uloste sisältää runsaasti suolaa ja vitamiineja, jotka ovat juhlimisesta riutuneelle elimistölle hyväksi.

3. Matki hienoja hotellivieraita

1930-luvulla hotelli Ritz-Carlton New Yorkissa tarjoili erityistä juomaa krapulaisille asiakkailleen. Juoma koostui Coca-Colasta ja maidosta, ja hotellin baarimestarin mukaan kohmelo katosi varmasti, kun nautti tätä juomaa ja otti sen jälkeen pienet nokoset.

4. Hikoile kuin intiaani

Jollei ruoka tai juoma maistu, kokeile intiaanien tapaa: harrasta jotakin liikuntaa, kunnes kylvet hiessä. Nuole sitten hikeäsi ja maistele sitä suussasi tovi, ennen kuin syljet sen ulos – ja krapulasi sen mukana.

5. Tai tee kuten viikingit

...ja oksenna.

Lue myös:

card players 1600 rombouts theodor
Arkielämä

Missä pelikortit keksittiin?

1 minuuttia
George Floyd USA mellakat
Amerikan historia

Yhdysvallat kiehuu: George Floydin surma on avannut vanhat haavat

3 minuuttia
Arkielämä

Ennen jääkaappia: Näin ruuan säilyvyys varmistettiin

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota