© Shutterstock
Yhteiskunta - Arkielämä

5 kummaa keinoa kukistaa krapula

Tuntuuko, että pää räjähtää eikä mikään ruoka pysy sisällä? Älä huoli – noudata entisaikojen juomaveikkojen neuvoja siitä, miten selviät uudenvuoden krapulasta.

1. Kukista kankkunen tukevalla antiikin ajan brunssilla

Muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset tunnetaan villeistä orgioistaan, joissa kului valtavia määriä alkoholia. Toki heillä oli myös keinonsa päästä eroon krapulasta. Plinius vanhemman mukaan juhlien jälkeisenä päivänä nautittiin runsas brunssi, joka koostui muun muassa lampaiden keuhkoista, raaoista pöllöjen munista ja uppopaistetuista kanarialinnuista.

2. Kokeile cowboyiden papanateetä

Jollei kiinteä ruoka pysy sisällä, tee kuten amerikkalaiset cowboyt ja nauti kupillinen teetä. Tee valmistetaan hauduttamalla kaniinin papanoita vedessä, sillä lehmipojat tiesivät, että kaniinin uloste sisältää runsaasti suolaa ja vitamiineja, jotka ovat juhlimisesta riutuneelle elimistölle hyväksi.

3. Matki hienoja hotellivieraita

1930-luvulla hotelli Ritz-Carlton New Yorkissa tarjoili erityistä juomaa krapulaisille asiakkailleen. Juoma koostui Coca-Colasta ja maidosta, ja hotellin baarimestarin mukaan kohmelo katosi varmasti, kun nautti tätä juomaa ja otti sen jälkeen pienet nokoset.

4. Hikoile kuin intiaani

Jollei ruoka tai juoma maistu, kokeile intiaanien tapaa: harrasta jotakin liikuntaa, kunnes kylvet hiessä. Nuole sitten hikeäsi ja maistele sitä suussasi tovi, ennen kuin syljet sen ulos – ja krapulasi sen mukana.

5. Tai tee kuten viikingit

...ja oksenna.

Lue myös:

Arkielämä

Huumeilla on paettu todellisuutta 7 000 vuotta

13 minuuttia
Arkielämä

Kuppa oli yläluokan riesa

10 minuuttia
Uskontojen historia

Mystinen munkki kirjoitti paholaisen raamatun

10 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!