Shutterstock

5 kummaa keinoa kukistaa krapula

Tuntuuko, että pää räjähtää eikä mikään ruoka pysy sisällä? Älä huoli – noudata entisaikojen juomaveikkojen neuvoja siitä, miten selviät uudenvuoden krapulasta.

1. Kukista kankkunen tukevalla antiikin ajan brunssilla

Muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset tunnetaan villeistä orgioistaan, joissa kului valtavia määriä alkoholia. Toki heillä oli myös keinonsa päästä eroon krapulasta. Plinius vanhemman mukaan juhlien jälkeisenä päivänä nautittiin runsas brunssi, joka koostui muun muassa lampaiden keuhkoista, raaoista pöllöjen munista ja uppopaistetuista kanarialinnuista.

2. Kokeile cowboyiden papanateetä

Jollei kiinteä ruoka pysy sisällä, tee kuten amerikkalaiset cowboyt ja nauti kupillinen teetä. Tee valmistetaan hauduttamalla kaniinin papanoita vedessä, sillä lehmipojat tiesivät, että kaniinin uloste sisältää runsaasti suolaa ja vitamiineja, jotka ovat juhlimisesta riutuneelle elimistölle hyväksi.

3. Matki hienoja hotellivieraita

1930-luvulla hotelli Ritz-Carlton New Yorkissa tarjoili erityistä juomaa krapulaisille asiakkailleen. Juoma koostui Coca-Colasta ja maidosta, ja hotellin baarimestarin mukaan kohmelo katosi varmasti, kun nautti tätä juomaa ja otti sen jälkeen pienet nokoset.

4. Hikoile kuin intiaani

Jollei ruoka tai juoma maistu, kokeile intiaanien tapaa: harrasta jotakin liikuntaa, kunnes kylvet hiessä. Nuole sitten hikeäsi ja maistele sitä suussasi tovi, ennen kuin syljet sen ulos – ja krapulasi sen mukana.

5. Tai tee kuten viikingit

...ja oksenna.