Salaiset asiakirjat John F. Kennedyn murhasta julkistetaan

Salaliittoteoreetikot ympäri maailman toivovat, että yli 3 000:n John F. Kennedyn murhaa käsittelevän, salaisiksi luokitellun asiakirjan julkaiseminen tuo uutta tietoa 54 vuotta vanhaan tapaukseen.

Vaikka Lee Harvey Oswald todettiin virallisissa tutkimuksissa syylliseksi John F. Kennedyn murhaan, moni uskoo hänen syyttömyyteensä tai siihen, että tekijöitä oli useampia.

Murhasta on esitetty lukuisia teorioita, ja vuonna 2013 tehdyn gallupkyselyn mukaan 61 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo John F. Kennedyn murhan takana olleen salaliiton.

>> Lue 11:stä yleisimmästä salaliittoteoriasta täältä

Nyt maailma saa – ehkä – uutta tietoa mysteeristä.

Aiempi presidentti allekirjoitti lain

Torstaina 26. lokakuuta julkistetaan yli 3 000 asiakirjaa, jotka koskevat John F. Kennedyn murhaa.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti asiasta Twitterissä:

Julkistamista ei tehdä presidentti Trumpin aloitteesta, vaan taustalla on laki, jonka presidentti George H. W. Bush allekirjoitti vuonna 1992.

Laki määräsi kaikki John F. Kennedyn murhaa koskevat, salaisiksi luokitellut asiakirjat julkistettaviksi viimeistään 25 vuoden kuluttua.

Tuo aikaraja umpeutuu 26. lokakuuta 2017.

Bensaa liekkeihin

Yli kaksi miljoonaa murhaa koskevaa asiakirjaa on jo julkistettu, mutta ne eivät ole tuoneet lisävalaistusta tapaukseen. Murhaa vuonna 1964 tutkineesta Warrenin komissiosta kirjan kirjoittanut Philip Shenon kuvailee kuitenkin, että asiakirjojen julkistaminen on kuin heittäisi bensaa liekkeihin, mitä salaliittoteorioihin tulee.