Polvistuminen protestina leviää – Martin Luther King Jr. aloitti käytännön
Yhdysvallat: Mustiin kohdistuvaa väkivaltaa ja syrjintää vastustava kampanja, johon viitataan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #takeaknee, leviää Yhdysvalloissa kiihtyvällä vauhdilla. Aihetunniste viittaa polvistumiseen, jolla protestoijat ilmaisevat tukensa kampanjalle. Polvistuminen protestina ei kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan käytännön aloitti Martin Luther King Jr. jo vuonna 1965.

Vuonna 1965 Martin Luther King Jr. protestoi polvistumalla 250 afroamerikkalaisen pidätystä vastaan Alabamassa. Vuonna 2017 amerikkalaisen jalkapallon pelaajat vastustavat yhä rotusyrjintää polvistumalla.
Amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaaja Colin Kaepernick nousi Yhdysvalloissa otsikoihin syksyllä 2016, kun hän kieltäytyi seisomasta maan kansallislaulun aikana ja polvistui sen sijaan maahan nojaten vasenta kyynärpäätään vasempaan polveensa.
Kaepernick kertoi myöhemmin Yhdysvaltojen kansallisen jalkapalloliiton NFL.com-sivustossa, että hän ei halunnut osoittaa seisten kunnioitustaan sellaisen maan lipulle, jossa mustia ja muita ei-valkoihoisia kansalaisia sorretaan. Hän viittasi lausunnossaan muun muassa poliisiväkivaltaan, jonka uhrina moni mustaihoinen mies on menettänyt viime vuosina henkensä Yhdysvalloissa.
Trump: Pelaajille pitäisi antaa potkut
Monet ovat sittemmin liittyneet Kaepernickin aloittamaan protestiin, mutta laajempaa julkisuutta polvistumisprotesti sai vasta hiljattain, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump otti siihen kantaa vaalitilaisuudessaan Alabamassa 22. syyskuuta 2017.
Trump julisti valtaisien suosionosoitusten säestämänä kuulijoilleen, että Kaepernick on hemmoteltu ja upporikas ja että kaikki jalkapallon pelaajat, jotka kieltäytyvät osoittamasta kunnioitustaan Yhdysvaltojen kansallislaululle ja lipulle, pitäisi erottaa joukkueistaan.
Seuraavana päivänä hän kommentoi aihetta myös Twitter-tilillään.