Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miksi Ku Klux Klanin jäsenet polttivat ristejä?

Polttivatko Ku Klux Klanin jäsenet ­ristejä protestiksi ­kirkkoa vastaan?

Ku Klux Klanin jäsenet olivat uskovaisia protestantteja. Ristien polttaminen ei siis missään tapauksessa ollut hyökkäys kirkkoa tai uskontoa vastaan, vaan se perustuu luultavasti vanhaan ­ylämaan skottien tapaan.

Ku Klux Klan perustettiin vuonna 1865 Yhdysvaltain sisällissodan päätyttyä rajoittamaan pohjoisvaltioiden vaikutus­valtaa ­etelässä. ­Järjestön jäsenet syyllistyivät lynkkauksiin ja muihin väkivallantekoihin, mutta he eivät polttaneet ristejä. Ristien polttaminen yleistyi vasta myöhemmin, kun viranomaiset olivat 1870-luvulla jo ­kertaalleen lakkauttaneet alkuperäisen Ku Klux Klanin.

Ku Klux Klan -elokuva antoi vaikutteita

Vuonna 1915 ensi-iltansa sai elokuva Kansakunnan synty, joka perustuu Thomas F. Dixon Jr:n sisällissodan aikaa käsittelevään romaaniin The Clansman vuodelta 1905. Elokuvassa on koh­taus, jossa Ku Klux Klanin jäsen ratsastaa palava risti kädessään.

Entinen pappi William J. Simmons perusti Ku Klux Klanin uudelleen elokuvan julkaisuvuonna 1915, ja hän lainasi monet järjestön symbolit suoraan elokuvasta.

Lue myös:

Ku Klux Klan marching down Pennsylvania Avenue in Washington DC on 13th September 1926
Amerikan historia

Kuinka suuri Ku Klux Klan on?

2 minuuttia
Amerikan historia

8: Ku Klux Klan

2 minuuttia
Amerikan historia

Ku Klux Klan: Julmien kaapuveikkojen tarina

4 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota