Valkoisen talon henkilökunta joutui hieromaan silmiään 21. joulukuuta 1970. Itse "Rock and Rollin kuningas" Elvis Presley käveli sisään ikoniseen viittaansa pukeutuneena tapaamaan presidentti Richard Nixonia.
Laulaja toi presidentille Colt-pistoolin. Tämän lahjan antamalla ja lojaalisuuttaan vakuuttamalla Elvis toivoi, että Nixon tekisi hänestä salaisen agentin.
Laulaja lupasi, että työskentelemällä peitetoiminnassa amerikkalaisessa musiikkielämässä Elvis voisi auttaa torjumaan laajalle levinnyttä huumeiden väärinkäyttöä ja maan kommunisteja.
"Olen tehnyt perusteellista tutkimusta huumeiden väärinkäytöstä ja kommunistien aivopesutekniikoista", Elvis oli kirjoittanut tutkimuksistaan kirjeessä, jonka hän lähetti Nixonille ennen tapaamista.
Elvis oli kaikkien ystävä
Tapaaminen Nixonin kanssa oli saatu aikaan presidentin neuvonantajan Egil Kroghin painostuksesta. Sen lisäksi, että Krogh oli Valkoisen talon ja FBI:n välinen yhteyshenkilö, hän oli myös suuri Elvis-fani.
Krogh järjesti tapaamisen miellyttääkseen idoliaan ja toivoen, että Elvis voisi tähteytensä ansiosta vaikuttaa maan nuorison asenteisiin huumeiden suhteen.

"Olen Teidän puolellanne", Elvis Presley vakuutti Yhdysvaltain presidentille Richard Nixonille. Heidän tapaamisensa aikana presidentti teki rocktähdestä huumeiden vastaisen taistelun kunnia-agentin.
Elvis näki myös asemansa amerikkalaisessa yhteiskunnassa etuna, mikäli hän esimerkiksi tapaisi radikaalia SDS-järjestöä (Students for a Democratic Society).
"Huumekulttuuri, hippielementit, SDS, Mustat Pantterit ja muut eivät pidä minua vihollisenaan", Elvis selitti kirjeessään.
Hän oli puheväleissä sellaisten yhteiskuntaryhmien kanssa, joihin poliisi ja viranomaiset eivät yleensä pysty vaikuttamaan, rocktähti perusteli.
Kokous päättyi siihen, että Nixon nimitti Elviksen oikeusministeriön alaisen huumausaine- ja huumeviraston (Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs, BNDD) kunnia-agentiksi. Elvis halasi riemuissaan hämmentynyttä presidenttiä.
Sitä, jatkoiko rocktähti salaista agenttityötä kommunistien ja huumeiden vastaisessa taistelussa, ei tiedetä. Vain seitsemän vuotta myöhemmin Elvis itse kuoli yliannostukseen.