Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Useiden esineiden on väitetty olevan peräisin Earhartin koneesta, mutta tällä kertaa väite voitiin todistaa.

Tutkimus - Vaaralliset tehtävät

Amelia Earhartin koneen osa löytyi

Nikumarorosaaresta löydetty alumiinilevy on peräisin koneesta, joka hävisi jäljettömiin vuonna 1937 maailmanympärilennolla.

Tutkijat ovat varmoja, että osa on Amelia Earhartin koneesta

Tutkijat ovat tunnistaneet vuonna 1991 löydetyn alumiinilevyn varmuudella Amelia Ear­hartin koneen osaksi. Kuuluisa naislentäjä katosi 2. heinäkuuta 1937 yrittäessään maailman­ympärilentoa
päiväntasaajaa pitkin.

Osa löytyi Nikumarorosaaresta, joka sijaitsee Tyynellämerellä Australian ja Havaijin välillä. Tutkijat pystyivät todistamaan, että levy kiinnitettiin Earhartin koneeseen, kun sitä korjattiin Miamissa kuukautta ennen Earhartin katoamista.

"Levyn koko, muoto, materiaali ja niittien reiät täsmäävät Earhartin koneeseen kuin sormenjälki tiettyyn ihmiseen", sanoi TIGHAR-tutkimusryhmää johtava Ric Gillespie Discovery Newsin haastattelussa.

Gillespie uskoo, että Earhart ja suunnistaja Fred Noonan tekivät hätälaskun Nikumarorolle ja vuorovesi vei koneen mennessään, jolloin Earhart ja Noonan kuolivat. Merestä on paikannettu kaikuluotaimella konetta muistuttava kohde, ja TIGHAR aikoo tutkia alueen kesäkuussa.

Levy sopii koneeseen

Alumiinilevy peitti rikkoutunutta suunnistajan ikkunaa. Kuva otettiin kuukausi ennen Amelia Earhartin katoamista.

TIGHAR-tutkijaryhmä on verrannut löydettyä alumiinilevyä samantyyppiseen Lockheed Electra -koneeseen kuin millä Amelia Earhart lensi. Levyn koko, muoto, materiaali ja niittien paikat sopivat konetyyppiin täydellisesti.

Lue myös:

Vaaralliset tehtävät

Amelia Earhartin jäännöksiä löydetty?

1 minuuttia
Vaaralliset tehtävät

Amelia Earhartin kohtalo ehkä selvinnyt

3 minuuttia
Kulttuurihenkilöt

Amelia Earhartin lentokoneessa oli teknisiä ongelmia jo ennen koneen lopullista katoamista

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota