Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Amelia Earhartin piti laskeutua Tyynenmeren Howlandin saarelle 2. heinäkuuta 1937, mutta hän katosi matkalla. Hänen viimeinen radioviestinsä oli: ”Lennämme nyt etelään.”

© Shutterstock
Tutkimus - Vaaralliset tehtävät

Amelia Earhartin jäännöksiä löydetty?

Amelia Earhart katosi jäljettömiin maailmanympärilennollaan vuonna 1937 – nyt oikeuslääkärit uskovat, että hänen luunsa on löytynyt.

Historiallisia lentokoneita etsivän The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) -ryhmän edustajat väittävät tunnistaneensa lentäjä Amelia Earhartin olkavarren luun.

Se ja muita ihmisjäännöksiä löydettiin jo vuonna 1940 Nikumaroron saarelta, mutta silloin lääkäri väitti niiden kuuluneen miehelle.

Oikeuslääkärit Earhartin jäljillä

Amelia Earhart katosi vuonna 1937 ­ollessaan lentämässä ensimmäisenä ­naisena maailman ympäri.

Radioyhteys häneen katkesi, kun hän oli matkalla ­Papua-Uudesta-Guineasta Howlandin ­saarelle. Siitä lähtien lukemattomat asiantuntijat ja harrastelijatkin ovat yrittäneet ­selvittää, mitä Earhartille oikein tapahtui.

TIGHARin oikeuslääkärit ovat verranneet luuta ja sen perusteella tehtyjä laskelmia valokuviin Earhartin ­poikkeuksellisen pitkistä käsivarsista, ja he uskovat, että luu on sittenkin voinut kuulua Earhartille.

TIGHAR on jo aiemmin löytänyt Nikumarorolta purkin pisamia ehkäisevää voidetta, jollaista Earhartin tiedetään käyttäneen.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota