Amelia Earhartin jäännöksiä löydetty?

Amelia Earhart katosi jäljettömiin maailmanympärilennollaan vuonna 1937 – nyt oikeuslääkärit uskovat, että hänen luunsa on löytynyt.

Amelia Earhartin piti laskeutua Tyynenmeren Howlandin saarelle 2. heinäkuuta 1937, mutta hän katosi matkalla. Hänen viimeinen radioviestinsä oli: ”Lennämme nyt etelään.”

© Shutterstock

Historiallisia lentokoneita etsivän The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) -ryhmän edustajat väittävät tunnistaneensa lentäjä Amelia Earhartin olkavarren luun.

Se ja muita ihmisjäännöksiä löydettiin jo vuonna 1940 Nikumaroron saarelta, mutta silloin lääkäri väitti niiden kuuluneen miehelle.

Oikeuslääkärit Earhartin jäljillä

Amelia Earhart katosi vuonna 1937 ­ollessaan lentämässä ensimmäisenä ­naisena maailman ympäri.

Radioyhteys häneen katkesi, kun hän oli matkalla ­Papua-Uudesta-Guineasta Howlandin ­saarelle. Siitä lähtien lukemattomat asiantuntijat ja harrastelijatkin ovat yrittäneet ­selvittää, mitä Earhartille oikein tapahtui.

TIGHARin oikeuslääkärit ovat verranneet luuta ja sen perusteella tehtyjä laskelmia valokuviin Earhartin ­poikkeuksellisen pitkistä käsivarsista, ja he uskovat, että luu on sittenkin voinut kuulua Earhartille.

TIGHAR on jo aiemmin löytänyt Nikumarorolta purkin pisamia ehkäisevää voidetta, jollaista Earhartin tiedetään käyttäneen.