Sukellusvene vie turisteja Titanicin hylylle

Titanicin turmasta on kulunut sata vuotta. Nyt kuuluisaan hylkyyn voi tutustua yhdysvaltalaisyrityksen järjestämällä sukellusvenematkalla.

RMS Titanicin keula nähtynä suomalaisvalmisteisesta MIR I -sukellusaluksesta.

Ken haluaa omin silmin nähdä Titanicin hylyn, tarvitsee paksun lompakon, sillä yhdysvaltalaisen Blue Fish -yrityksen järjestämä matka maksaa noin 45 000 euroa.

Matka sata vuotta sitten 3 800 metrin syvyyteen uponneen Titanicin luo kestää MIR-sukellusaluksella noin 12 tuntia. Matka tehdään epämukavasti pimeässä ympäristössä ja ahtaissa oloissa, mutta matkalaiset saavat nähdä kuuluisan hylyn aivan lähietäisyydeltä.

Titanic – uppoamaton luksusalus

Titanic oli maailman suurin ja loisteliain alus. Sen piti myös olla uppoamaton. Kun Titanic 15. huhtikuuta 1912 painui pohjaan mukanaan yli 1 500 matkustajaa, legenda oli syntynyt. Hylky on sittemmin kiehtonut miljoonia ihmisiä, ja tuloksena on ollut niin kirjoja, musikaaleja, filmejä kuin myös vuosia kestäneitä etsintöjä.

Yhdysvaltalainen meriarkeologi Robert Ballard löysi Titanicin hylyn vuonna 1986 Newfoundlandin rannikolta 3 800 metrin syvyydestä. Vaika alus olikin kahdesssa osassa, Ballard totesi, että se oli muuten säilynyt suhteellisen hyvin.

Ballardin jälkeen monet muut ovat päässeet tutkimaan hylkyä, ja paikalle on alettu järjestää myös turistimatkoja. Juhlasukellukselle on kuitenkin vain muutama paikka, ja Blue Fish -yrityksestä kerrotaan, että jos mielii mukaan, pitää toimia nopeasti.
Katso video matkasta: