Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Päiväkirjan lisäksi tutkijat löysivät taskukellon ja vihellyspillin.

Tutkimus - Tutkimusmatkat

Päiväkirja paljasti ­retkikunnan kohtalon

Epäonnisen venäläisretkikunnan jäsenen päiväkirja vuodelta 1912 paljastaa, että retkikunnan alus jäi jäiden vangiksi ja miehet kuolivat nälkään.

Venäjän pohjoispuolella sijaitsevalta Jäämeren saarelta on löydetty venäläisen retkikunnan jäännökset. Useiden luurankojen lisäksi saarella olivat säilyneet muun muassa taskukello, lumi­kenkä, rommipullosta tehdyt aurinkolasit sekä erään retkikunnan jäsenen päiväkirja.

Kapteeni Georgi Brusilovin johtama 24-jäseninen retkikunta lähti vuonna 1912 etsimään koillisväylää eli pohjoista merireittiä Euroopasta Aasiaan. Päivä­kirjan merkinnät on kirjoitettu retkikunnan aluksella Svjataja Annalla, joka joutui Jäämerellä jäiden vangiksi. Retkikunta yritti kaksi vuotta löytää pakoreittiä jäiden seasta, ­kunnes muona­varat loppuivat.

Viimein 11 miestä 24-­jäsenisestä retkikunnasta lähti etsimään maata, mutta vain kaksi heistä selvisi matkasta elossa.

Retkikunta koki kohtalonsa Frans Joosefin maahan kuuluvalla autiolla saarella.

Muiden retkikunnan jäsenten kohtalo on tähän saakka ollut hämärän peitossa. Päiväkirjasta käy ilmi, että miehet metsästivät muun muassa jääkarhuja. Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää, kuuluuko jokin ­saaren luurangoista kapteeni Georgi Brusiloville.

Lue myös:

Kulttuuri

Lady Chatterleyn rakastaja oli liian uskalias briteille

11 minuuttia
Hitler

Galleria: Hitlerin maalaukset

3 minuuttia
Sarjamurhaajat

Pedofiili aatelismies oli keskiajan karmein sarjamurhaaja

11 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota