Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Marco Polo kertoi tavanneensa Kiinan-matkallaan isänsä ja setänsä kanssa muun muassa Kublai-kaanin.

Tutkimus - Tutkimusmatkat

Ei mikään huijari: Marco Polo KÄVI Kiinassa

Venetsialainen tutkimusmatkailija Marco Polo kävi kiinalaisiin lähteisiin tutustuneen tutkijan mukaan Kiinassa. Polo ei siis syöttänytkään pajunköyttä.

Saksalainen Kiinan-tutkija Hans Ulrich Vogel haluaa palauttaa Marco Polon maineen yhtenä historian merkittävimmistä tutkimusmatkailijoista.

Vogel on perehtynyt kiinalaisiin lähteisiin ja kirjoittanut tutkimuksistaan kirjan. Discovery News -lehdessä hän kertoo tulleensa siihen tulokseen, että Marco Polo puhui kirjoissaan totta.

Monet tutkijat ovat tähän asti uskoneet, että Polo ei koskaan käynyt Kiinassa vaan kirjoitti maasta muun muassa persialaisilta kauppiailta saamiensa tietojen perusteella.

Vogelin mielestä Marco Polon kuvaukset Kiinan suolantuotannosta, rahalaitoksesta, verotusjärjestelmästä ja hallinnonjaosta todistavat hänen oleskelleen maassa.

Näitä asioita ei kuvailla Vogelin mukaan yhtä yksityiskohtaisesti missään eurooppalaisissa, arabialaisissa tai persialaisissa lähteissä. Kiinalaiset lähteet on taas käännetty paljon Polon ajan jälkeen, eikä hän osannut kiinaa.

Vogel on vakuuttunut, että Polo on voinut saada tietonsa vain matkustamalla Kiinassa, kuten hän kirjoittikin.

Todisteita Polon Kiinan-matkasta

  1. Marco Polo kirjoitti ensimmäisenä Kiinan suolantuotannosta. Hänen kuvailemansa menetelmät vastaavat kiinalaislähteiden kuvauksia.

  2. Marco Polo kertoi, että Kiinan setelirahat tehtiin mulperin kaarnasta. Lisäksi hän kuvailee asiantuntevasti setelien kokoa.

Lue myös:

Tutkimusmatkat

Marco Polon matkakertomuksia pidettiin keksittyinä

7 minuuttia
Tutkimusmatkat

Erikoisnumero: Kohti maailman ääriä

1 minuuttia
Tutkimusmatkat

Marco Polon jäljillä: merenkävijä halusi löytää kultaa

14 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota