Kolumbuksen kolme laivaa

Täällä kerromme historian suurista tutkimusmatkoista: esimerkiksi Kristoffer Kolumbuksen merimatkasta Amerikkaan ja konkistadorien löytöretkistä uudella mantereella.

Kerromme Marco Polon seikkailuista Kiinassa ja ensimmäisestä Atlantin yli yksin lentäneestä naisesta Amelia Earhartista ja hänen mystisestä katoamisestaan.

Kerromme Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-tutkimusmatkasta Perusta Polynesiaan ja David Livingstonen tutkimusmatkasta Afrikan sisäosiin ja miten hän löysi Victorian putoukset. Kerromme Roald Amundsenista, joka pääsi ensimmäisenä etelänavalle ja purjehti Luoteisväylän läpi.
Hurja maailma
Aikansa suuret löytöretkeilijät ovat joutuneet usein vastakkain luonnonvoimien kanssa. He ovat purjehtineet myrskyissä ja valtavissa, vaarallisissa aalloissa. He ovat lentäneet rajuissa myrskyissä viallisilla mittaristoilla ja vähäisellä polttoaineella. He ovat taistelleet jäämassoja ja hyytävää kylmyyttä vastaan. He ovat uhmanneet vaarallisia eläimiä, hengenvaarallisia tauteja ja sisuksia korventavaa nälkää.

Sukella hurjiin tutkimusmatkoihin maalla, merellä ja ilmassa ja niihin vaaroihin ja haasteisiin, joita löytöretkeilijät ovat matkoillaan kohdanneet.