"Renessanssimaalarit kuvasivat avaruusaluksia"

Myös renessanssin aikaan ihmiset näkivät outoja valoilmiöitä ja ufoja. Erään teorian mukaan niitä on ikuistettu maalauksiin.

Teorian esitti: Roberto Volterri
Syntymävuosi: 1946
Koulutus: Arkeologi

Renessanssiajan ihmisetkin näkivät lentäviä lautasia, ja aikakauden taiteilijat kuvasivat niitä maa­lauk­sissaan. Tällaisen väitteen esitti vuonna 2002 italialainen arkeologi ­Roberto Volterri tutkittuaan ­vuosien ajan renessanssiajan maalauksia ja niissä kuvattuja outoja lentäviä esineitä.

Volterri mainitsee esimerkkinä italialaisen Filippo Lippi­n maalauksen 1400-luvulta: ­etualalla on Neitsyt Maria ja taustalla erottuvat mies ja koira tähyämässä taivalla lentävää sädehtivää esinettä. Lippin maalaus ei ole suinkaan ainoa esimerkki lentävistä lautasista renessanssitaiteessa.

Arkeologi Roberto Volterri­ uskoo, että maalauksessa näkyvä lentävä esine on avaruusalus.

”Uskon, että maalarit halusivat kuvata ufoja taiteessaan, sillä he pitivät tärkeänä kertoa havainnoista jälkipolville”, ­Volterri on todennut.

Hänen teoriansa herätti ­huomiota mediassa, mutta ­renessanssitaiteen asiantuntijat ovat tyrmänneet sen täysin. Heidän mukaansa lentävät esineet eivät olleet avaruusaluksia vaan ne heijastelivat taiteilijoiden yrityksiä kuvata taivaallisia voimia. Siksi salaperäisiä ­lentäviä esineitä esiintyy ainoastaan uskonnollisia aiheita esittävissä maalauksissa.