Von Däniken on perustellut väitettään avaruus­olioiden vierailuista muun muassa hieroglyfeillä. Kuvioiden selitys lienee se, että vanhojen hieroglyfien päälle on aikojen kuluessa hakattu uusia, ja näin syntyneet kuviot muistuttavat esimerkiksi avaruusalusta.

"Pyramidit ovat avaruuden olentojen rakentamia"

Vaihtoehtoarkeologian suuri tähti väittää kaikkien merkittävien teknisten edistysaskeleiden olevan avaruusolentojen ansiota.

Teorian esitti: Erich von Däniken
Syntymävuosi: 1935
Koulutus: Hotellinjohtaja

Erich von Dänikenin kirjoja on myyty yli 63 miljoonaa kappaletta, ja ­häntä voidaan pitää ­vaihtoehtoisen ­arkeologian kuuluisimpana hahmona. Von Däniken uskoo vakaasti, että ­ava­ruus­oliot ovat vierailleet maapallolla useita kertoja ja että he ovat joka kerta opettaneet ihmisille uusia taitoja.

Von Däniken on tutkinut muun ­muassa mui­naisten egyptiläisten hieroglyfejä, joista hän on löytänyt ­viitteitä esimerkiksi muuntaja-asemista, sähköporakoneista sekä avaruusaluksista.

Erich von Dänikenin esikois­teos Vieraita ­avaruudesta ilmestyi ­vuonna 1968. Hän on julkaissut lähes 30 kirjaa.

Hieroglyfien perusteella von Däniken on päätellyt, että avaruusoliot ovat rakentaneet pyramidit sekä pystyttäneet ­Stonehengen paadet ja Pääsiäissaaren moai-patsaat. Vierailijoiden ­tärkein anti on kuitenkin ollut se, että he ovat pariutuneet alku­ihmisten kanssa ja vaikuttaneet siten nykyihmisen syntyyn.

Von Däniken ei ole pystynyt todistamaan teorioitaan, eikä häntä oteta tie­depiireissä vakavasti. Siitä huolimata hän väittää, että hänen teorioitaan on käsitelty yli­opis­toissa ja on vakuuttunut siitä, että pyramideista löytyy todisteita avaruusolioiden vie­railuista.

”Uskon, että avaruusolennot palaavat vielä”, von Däniken sanoo.