"Pyramidit ovat avaruuden olentojen rakentamia"

Vaihtoehtoarkeologian suuri tähti väittää kaikkien merkittävien teknisten edistysaskeleiden olevan avaruusolentojen ansiota.

Von Däniken on perustellut väitettään avaruus­olioiden vierailuista muun muassa hieroglyfeillä. Kuvioiden selitys lienee se, että vanhojen hieroglyfien päälle on aikojen kuluessa hakattu uusia, ja näin syntyneet kuviot muistuttavat esimerkiksi avaruusalusta.

Teorian esitti: Erich von Däniken
Syntymävuosi: 1935
Koulutus: Hotellinjohtaja

Erich von Dänikenin kirjoja on myyty yli 63 miljoonaa kappaletta, ja ­häntä voidaan pitää ­vaihtoehtoisen ­arkeologian kuuluisimpana hahmona. Von Däniken uskoo vakaasti, että ­ava­ruus­oliot ovat vierailleet maapallolla useita kertoja ja että he ovat joka kerta opettaneet ihmisille uusia taitoja.

Von Däniken on tutkinut muun ­muassa mui­naisten egyptiläisten hieroglyfejä, joista hän on löytänyt ­viitteitä esimerkiksi muuntaja-asemista, sähköporakoneista sekä avaruusaluksista.

Erich von Dänikenin esikois­teos Vieraita ­avaruudesta ilmestyi ­vuonna 1968. Hän on julkaissut lähes 30 kirjaa.

Hieroglyfien perusteella von Däniken on päätellyt, että avaruusoliot ovat rakentaneet pyramidit sekä pystyttäneet ­Stonehengen paadet ja Pääsiäissaaren moai-patsaat. Vierailijoiden ­tärkein anti on kuitenkin ollut se, että he ovat pariutuneet alku­ihmisten kanssa ja vaikuttaneet siten nykyihmisen syntyyn.

Von Däniken ei ole pystynyt todistamaan teorioitaan, eikä häntä oteta tie­depiireissä vakavasti. Siitä huolimata hän väittää, että hänen teorioitaan on käsitelty yli­opis­toissa ja on vakuuttunut siitä, että pyramideista löytyy todisteita avaruusolioiden vie­railuista.

”Uskon, että avaruusolennot palaavat vielä”, von Däniken sanoo.