Doggerland oli Pohjolan Atlantis
Tarunomainen Doggerland: Pohjanmeri on peittänyt alleen valtavan maa-alueen, jolla vielä 7 000 vuotta sitten asui kymmeniätuhansia ihmisiä.

Richard Bates kollegoineen on kartoittanut Pohjanmeren aaltojen alle peittynyttä Doggerlandia jo 15 vuoden ajan.
Brittitutkijat ovat laatineet öljy-yhtiöiden mittaustulosten perusteella kartan kadonneesta Doggerlandin maa-alueesta, joka vielä noin 7 000 vuotta sitten ulottui Britteinsaarilta Tanskaan asti. St. Andrews Universityn tutkijan Richard Batesin mukaan mittaukset osoittavat, että Doggerlandissa oli suuria metsiä, vuolaita jokia ja laajoja tasankoja. ”Doggerland oli Euroopan ydinaluetta, kunnes Pohjanmeren pinta alkoi nousta”, Bates on todennut BBC:n haastattelussa.
Mammutin kotiseutu
Tutkijat ovat jo pitkään tienneet, että Pohjanmeren pohja on tuhansia vuosia sitten ollut kuivaa maata. Batesin ryhmä on kuitenkin päässyt ensimmäisenä hyödyntämään Pohjanmeren öljy-yhtiöiden merenpohjaa kuvaavia mittaustuloksia. Niiden avulla ryhmä on saanut melko selkeän käsityksen siitä, miltä Doggerlandissa on näyttänyt.
Alueella laidunsi monia sittemmin kadonneita eläinlajeja, kuten mammutti. Siellä asui luultavasti myös kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka hankkivat elantonsa keräilemällä ja metsästämällä. Tätä olettamusta tukevat lukuisat nuolenkärki- ja muut muinaisesinelöydöt.
Doggerlandista tuli Doggerin matalikko
Doggerland oli kuivaa maata noin 20 000–7 000 vuotta sitten, kunnes se peittyi veden alle jääkauden väistyessä ja jäämassojen hiljalleen sulaessa. Viimeisenä jäljellä oli suuri saari nykyisen Doggerin matalikon kohdalla, kunnes meri lopulta peitti senkin alleen.