Jerusalem-syndrooma voi iskeä vahvasti uskoviin.

Katso video: Historian omituisimmat oireet

Muuan nainen uskoi olevansa vainaja. Ranskalaissotilas ei millään pystynyt lopettamaan kävelemistä. Kirjailija sairastui Firenzen taiteen yliannostukseen. Kautta historian ovat ihmisten omituiset oireet saattaneet psykiatrit ymmälleen.

keskiviikko 7. elokuuta 2013 teksti Klaus Larsen

Turistit joutuvat harhojen valtaan

Jerusalem on aina vetänyt puoleensa uskovia. Siinä missä useimmat vain ihastelevat ja kuvaavat pyhän kaupungin nähtävyyksiä, kuten itkumuuria tai hautakirkkoa, jotkut saavat paikan päällä voimakkaita harhoja.

Uusi henkilöllisyys Raamatusta


1980-luvun alussa israelilaisten psykiatrien vastaanotoille alkoi tulla potilaita, jotka kärsivät vakavista harhoista. Pyhien paikkojen näkeminen oli tehnyt heihin niin suuren vaikutuksen, että he uskoivat olevansa Raamatun henkilöitä, kuten Jeesus tai Johannes Kastaja. Satoja pyhiinvaeltajia on siitä lähtien joutunut Jerusalemissa hoitoon niin sanotun Jerusalem-syndrooman vuoksi. Kaksi kolmasosaa heistä on ollut juutalaisia, kolmannes kristittyjä.

Katso video Jerusalem-syndroomasta:


Haluatko tietää lisää? Lataa tästä TK-Historian 13/2013 artikkeli, jossa kerrotaan muistakin oudoista syndroomista.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut Historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta ”Lataa artikkeli” -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...